Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město nakonec našlo firmu, která upraví vytíženou křižovatku. Hotovo má být do konce roku

Řidiče v Liberci čekají na podzim komplikace na jednom z nejvytíženějších dopravních uzlů ve městě. Upravovat se bude křižovatka Švermovy, Žitavské a Jungmannovy ulice. Práce měly původně proběhnout o prázdninách, jenže do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil.

Město tak výběrové řízení zrušilo, vypsalo znovu a upravené a navíc napřímo oslovilo vybrané stavební firmy. „Jsme rádi, že se i přes tíživou situaci ve stavebnictví jeden účastník přihlásil, abychom mohli modernizaci křižovatky u viaduktu provést. Právě dnešní turbulentní trh s cenami stavebních materiálů a vysoká míra inflace mohly být důvody, proč se potenciální dodavatelé do původní soutěže nepřihlásili, protože jim to zkrátka ekonomicky nevycházelo, aby se vešli do maximální ceny zakázky,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Křižovatka se rozšíří a bude více propustná. Jde o jednu z nejvytíženějších křižovatek v Liberci, denně po ni projede deset tisíc aut. Zásadní chystanou úpravou je přidání dvou jízdních pruhů v Žitavské ulici, v úseku od tramvajových kolejí pod viaduktem v Hanychovské ulici ke křížení se Švermovou ulicí.

Pruh přibude i pro nájezd na průtah z Jungmannovy ulice a vlastní pruh budou mít také auta odbočující na průtah ze Švermovy ulice. Zakázku provede firma Eurovia, která nabídla cenu necelých 16 milionů korun bez DPH a rada města ji akceptovala.

Práce se posunou do podzimu, podle vedení města má být do konce roku hotovo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Liberec, křižovatka, viadukt, oprava, eurovia, Jiří Šolc, Starostové a nezávislí, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Nevím kam pan Šolc chodí na takové nápady v době, kdy je nefunkční most na průjezdu Libercem a teď ještě před zimou nechá dělat tuto křižovatku. Já opravdu nechápu, jestli tihle politici dělají ze sebe takové myslitele schválně, nebo to mají od přírody. Tohle je snad národní sport !

Úterý, 23. srpna 2022, 21:17Odpovědět

Město nakonec našlo firmu, která upraví vytíženou křižovatku. Hotovo má být do konce roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.