Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O víkendu čeká řidiče dopravní omezení na dálnici D10. Na svijanském mostě přibydou nosníky

Rekonstrukce mostu ve Svijanech přes dálnici D10 pokračuje. O víkendu 3. a 4. září dojde k osazování nosníků mostovky. Přinese to s sebou některá dopravní opatření.

Víkend s sebou přinese dopravní omezení na dálnici D10, kde stále pokračuje rekonstrukce mostu ve Svijanech. Podle Jana Svitáka, statutárního náměstka hejtmana pro resort dopravy, se stavba vyvíjí podle představ. „Jsem rád, že stavební práce pokračují podle plánu. Stavíme formou design & build. To v praxi znamená, že stavební firma bude pružně a rychle reagovat na případné změny zadávacích požadavků," uvádí Sviták. 

Omezení postihne hlavně řidiče jedoucí po této dálnici. Stavební práce začnou v sobotu 3. září v 11:00 hodin a pokračovat budou až do nedělního odpoledne. „Zatím jsme spokojeni. Prosím řidiče o trpělivost," doplňuje Sviták.

Podle něj je však výstavba svijanského mostu důležitá hlavně pro budoucnost. „Nový most bude mít dlouhou životnost a bude sloužit i dalším generacím,“ dodává.

Provoz na dálnici D10 v sobotu od 11:00 do 16:00 hodiny bude ve dvou pruzích obousměrný. Uzavřený bude pouze vnitřní dělící pruh. V odpoledních hodinách do 22:00 hodiny večerní bude uzavřen jízdní pruh směrem na Turnov. Objížďka této trasy povede nad mostem.

Až do nedělního rána bude silnice průjezdná ve dvou pruzích obousměrně s uzavírkou vnitřního pruhu. V dopoledních hodinách se dálnice D10 uzavře směrem na Prahu. Od dopoledních hodin bude silnice opět průjezdná.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky D10, stavba, most, dopravní omezení, dálnice, Jan Sviták, Svijany, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu čeká řidiče dopravní omezení na dálnici D10. Na svijanském mostě přibydou nosníky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.