Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příští týden začne přestavba křižovatky u viaduktu. Řidiči musí počítat s komplikacemi

Je to jedna z nejvytíženějších křižovatek ve městě. Denně dopravním uzlem Švermova, Žitavská a Jungmannova projede deset tisíc aut. Vedení Liberce připravilo rozšíření křižovatky, práce začnou v pondělí a přinesou dopravní omezení.

„Tu stavbu potřebujeme, abychom výrazně zvýšili kapacitně křižovatku, která je jedna z nejzatíženějších ve městě a pravidelně se tam dělají kolony," řekl již dříve dosluhující náměstek primátora Jiří Šolc.

Práce začnou už v pondělí a na křižovatce přibudou řadící pruhy. Cílem je lepší propustnost a větší bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Akce bude rozdělena do několika etap, aby stávající provoz omezila co nejméně. Už ve čtvrtek začnou přípravné práce, ty ale dopravu neomezí. To přijde až v pondělí, kdy bude až do 12. října omezení do Žitavské ulice mezi ulicemi Hanychovskou a Švermovou.

V dalších etapách postupně dojde k uzavření sjezdu z l/35 od Hrádku pod viadukt, omezení odbočení od centra na I/35 – směr Turnov a v listopadu ještě omezení odbočení od centra na I/35 ve směru na Hrádek nad Nisou. Finální etapa pak přijde od 16. do 21. listopadu, kdy bude celý prostor křižovatek z důvodu úpravy finálních povrchů zcela uzavřen.

Zakázku provede firma Eurovia, která nabídla cenu necelých 16 milionů korun bez DPH a rada města ji akceptovala.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky křižovatka, žitavská, viadukt, Liberec, výběrové řízení, zakázka, Švermov, Jiří Šolc, Hrádek nad Nisou, Eurovia CS, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začne přestavba křižovatky u viaduktu. Řidiči musí počítat s komplikacemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.