Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Doprava v Liberci místy zkolabovala. Fronty byly po celém městě

Doprava v Liberci v pondělí od rána místy kolabovala, kolony aut stály po celém městě. Začaly totiž dvě velké silniční stavby pod nádražím a navíc průjezd po silnici 35 na průtahu městem zúženému kvůli výstavbě dvou mostů v ranní špičce zkomplikovala dopravní nehoda.

Před 7:30 jsme měli dopravní nehodu kamionu a vozidla hasičského záchranného sboru. Bylo to bez zranění," řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský. I kvůli této nehodě se na průtahu ráno vytvořily několikakilometrové fronty, které ale byly i na dalších dopravně exponovaných místech po městě. Velké problémy kvůli tomu měla i MHD. „O zpoždění se ani nedá mluvit, celé město stálo a některé spoje ani nejely. Řídit se podle jízdních řádů se ráno ani nedalo," řekla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Dopravní podnik si chtěl dnes ověřit, zda dobře nastavil jízdní řády pro objízdné trasy autobusových linek, kterých se dotýkají dvě silniční stavby pod nádražím. „Vzhledem k tomu, že vše stálo, tak nejsme schopni objektivně posoudit, co změnit, co posunout, co posílit a podobně. Co jsme potřebovali vychytat, tak se dnes absolutně nedalo," dodala Poršová.

Dnes začala měsíční oprava tramvajové trati ve směru na Ještěd a také skoro dvouměsíční modernizace frekventované dvojité křižovatky pod viaduktem a dálničním průtahem, která je v ulicích Švermova, Žitavská a Jungmannova. „Najít cestu, kudy by se dalo projet, aby se člověk vyhnul frontám, se ráno nedalo," řekl jeden z řidičů, který jel z Horního Hanychova přes Františkov do Pavlovic. Na problémy poukázala i řada řidičů na facebookové skupině Dopravní info Liberecký kraj.

Problémy v dopravě přiznal i náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj). Podle něj ale jinak postupovat nešlo. „Je to problém, ale tramvaj se udělat musí a křižovatku Švermova jsme soutěžili od února a horko těžko po opakované soutěži našli jednoho dodavatele teď na podzim," dodal Šolc.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní info Liberecký kraj | Tomáš Sivok

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, MHD, tramvaje, Liberec, Hasičský záchranný sbor, Jiří Šolc, Švermov, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava v Liberci místy zkolabovala. Fronty byly po celém městě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.