Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté kontrolovali alkohol u řidičů hromadné dopravy. Žádného hříšníka neodhalili

Policisté si posvítili na řidiče autobusů a tramvají po celém Libereckém kraji. Kontrolovali, zda nepožili před jízdou alkohol. Řidiči byli v tomto ohledu vzorní, ani jeden z nich neřídil pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Policisté zjistili jen drobné nedostatky.

Kontroly proběhly v pondělí 3. října. Mezi čtvrtou a sedmou hodinou ranní zkontrolovala policie celkem 178 řidičů autobusů a tramvají. „Kontroly probíhaly na vhodných místech tak, aby nedošlo k narušení jízdních řádů hromadné dopravy osob, případně aby byly stanovené časy jízdních řádů časově narušeny co možná nejméně,“ uvedla Vladimíra Šrýtrová, koordinátorka prevence KŘP LK.

Opilý řidič narazil v noci do autobusové zastávky a utekl. Policistům tvrdil, že pil až po nehodě

Více než tři promile alkoholu naměřili policisté řidiči, který v obci Bezděz narazil v noci do autobusové zastávky a tří stromů. Naštěstí nikoho nezranil, policistům ale tvrdil, že se alkoholu napil až po incidentu.

Do dopravně bezpečnostní akce se zapojily dvě desítky policistů z dopravní i pořádkové služby. „Pozitivním zjištěním bylo, že žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Policisté řešili pouze jeden technický stav autobusu a v jednom případě nepředložení dokladů ze strany řidiče,“ informovala Šrýtrová.

Jeden z přestupků se také týkal kouření řidiče na autobusové zastávce, za tyto prohřešky dostali řidiči pokutu. Policisté budou v podobných akcích dále pokračovat. „Apelujeme na veřejnost, v případě, že někdo z cestujících pojme podezření, že by mohl být řidič autobusu či tramvaje pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, ať kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158. Jde o zdraví všech,“ uzavřela Šrýtrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, doprava, kontroly, řidič, alkohol, drogy, řidič autobusu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali alkohol u řidičů hromadné dopravy. Žádného hříšníka neodhalili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.