Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Liberci začnou od pátku bezmála po měsíci opět jezdit tramvaje pod Ještěd

V Liberci začnou od pátečního rána bezmála po měsíci opět jezdit tramvaje pod Ještěd. Trať do Horního Hanychova je mimo provoz od začátku října zejména kvůli odstranění havarijního stavu kolejiště v Ještědské ulici. Neplánovaná oprava bude stát město zhruba 15 milionů korun. Práce se podle náměstka primátora Jiřího Šolce (zvolen za ANO) blíží k závěru.

„Budou se ještě dělat asfalty okolo tratě a na státní svátek 28. října začneme jezdit," řekl Šolc. Stav tramvajové trati, hlavně u zastávky Janův Důl, se výrazně zhoršil po bouřce z konce letošního srpna. Podle Šolce šlo o pomyslnou poslední kapku. „Je potřeba se vrátit 30 let dozadu, kdy se v 90. letech dělala rekonstrukce tramvajové trati. Teď se ukázalo, že tehdy nebyly dobře napojené některé části kanalizace a když pak byly přívalové deště, tak se to postupně vymlelo. A po tom posledním dešti se začala tramvajová trať tak houpat, že jsme při zkouškách zjistili, že je to úplně rozbité a je potřeba opravit," uvedl náměstek.

Podle něj bylo nejprve nutné správně napojit dešťovou kanalizaci. „A znovu to celé vybetonovat a položit panely s kolejnicemi, které jsme koupili v Praze, sice jako použité, ale prakticky nové," dodal Šolc. Odstranění havarijního stavu kolejiště v Ještědské ulici město využilo i k opravám dalších úseků tramvajové tratě, konkrétně v Hanychovské ulici.

Není to poprvé, co je letos dlouhodobě mimo provoz tramvajová trať ve směru na Ještěd. Tramvaje nejezdily ani od začátku dubna skoro do konce června kvůli šestimilionové opravě přes sto let starého mostu u starých pekáren v Hanychovské ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB DPMLJ

Štítky ČR, silnice, MHD, správa, stavby, Liberec, Ještěd, Jiří Šolc, oprava, tramvajová dráha, ANO 2011, Liberec XIX-Horní Hanychov, Janův Důl, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci začnou od pátku bezmála po měsíci opět jezdit tramvaje pod Ještěd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.