Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nebezpečnou křižovatku silnic první třídy v Jestřebí nahradí kruhový objezd

Nebezpečnou křižovatku dvou silnic první třídy v Jestřebí na Českolipsku nahradí kruhový objezd. Patří mezi místa, kde se stává nejvíce dopravních nehod v Libereckém kraji kvůli nedání přednosti v jízdě. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za přestavbu křižovatky zaplatí 36,57 milionu korun bez DPH. Zakázku získala společnost SaM silnice a mosty, informovalo ŘSD na twitteru.

„Přípravné práce probíhající mimo vozovku zahájíme ještě letos a hlavní stavební práce na jaře 2023," uvedlo ŘSD. Na kruhový objezd přestaví vybraná firma křižovatku dvou silnic první třídy 9 a 38 a navíc tam ústí i silnice III. třídy 26832. Hotový by měl být kruhový objezd nejpozději do začátku zimy příštího roku.

Křižovatka v Jestřebí patří podle policejních statistik k nejnebezpečnějším v Česku. Podle Allianz mapy, která se nehodami na našem území zabývá, se tu za poslední tři roky stalo devatenáct nehod, při nichž se zranilo třiadvacet lidí, dva z toho těžce. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, silnice, stavby, Českolipsko, Jestřebí, firmy, ŘSD, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Twitter, okres Česká Lípa, SaM silnice a mosty a.s., Allianz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečnou křižovatku silnic první třídy v Jestřebí nahradí kruhový objezd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.