Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Změny u nočních autobusů. Město je posílí, upraví i trasy okruhů

Liberec od ledna chystá změny v provozu nočních autobusů. Díky přidání jedné linky by se měla výrazně zkrátit doba dojezdu do jednotlivých lokalit, která je nyní neúnosně dlouhá, například na Františkov trvá jízda přes půl hodiny.

„Zejména do Pavlovic, Ruprechtic a Františkova se cestující dostanou v noci z centra výrazně dříve. Město tak vyslyšelo přání lidí na zkrácení doby cestování hlavně v druhé polovině tras současných nočních linek,“ uvedl mluvčí radnice Jan Král.

Nyní jede noční linka z terminálu ve Fügnerově ulici na Františkov 36 minut, nově to bude šest minut. Zkrátí se doba dojezdu i do Pavlovic, kam nyní linka jede 38 minut a od ledna to bude 17 minut.

Upravené trasy nočních linek od ledna 2023.

Pouze do Vratislavic nad Nisou se jízdní doba prodlouží z osmi minut na 16 minut. „To je dáno otočením směru jízdy noční linky, jelikož ze získaných dat vyplývá, že do Doubí a Vesce cestuje více cestujících než do Vratislavic,“ vysvětlil Král.

Od 2. ledna 2023 tak nově vyjedou linky 91, 92, 93 a 94, které nahradí stávající linky 93, 94 a 99. Pojedou jen jednou jako dosud, a to v 0:20. Nyní noční autobusy za týden využije asi tři sta lidí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, doprava, mhd, noční autobus, radnice, dpmlj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny u nočních autobusů. Město je posílí, upraví i trasy okruhů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.