Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vítkovská ulice v Chrastavě bude konečně průjezdná. Stavbaři položí na jaře poslední vrstvu asfaltu

Po dlouhém čekání se obyvatelé Vítkovské ulice, ale i všichni ostatní řidiči mířící touto ulicí do Vítkova nebo Václavic u Chrastavy, dočkají konce uzavírky. Minulý týden byl položen asfalt v dolní části ulice a od 1. prosince bude silnice opět průjezdná. Čeká ji však ještě pokládka další vrstvy asfaltu.

Vítkovská ulice je součástí krajské silnice třetí třídy, práce tam začaly už loni. Stavbaři vybudovali splaškovou kanalizaci, která v této části města chyběla. Na zimu dostala silnice provizorní povrch, letos se na stavbě od června pokračovalo. Obyvatelé ulice se tak museli smířit s dlouhotrvající objížďkou, stavba se navíc protáhla. Po půl roce bude však od prvního prosincového dne silnice průjezdná pro všechny typy dopravy.

Obyvatelé Vítkovské ulice v Chrastavě už musí počítat s objížďkami. Počátkem června se začne frézovat

V Chrastavě na Liberecku pokračuje po zimní přestávce rekonstrukce Vítkovské ulice. Práce tam měly začít v polovině května, dodavatelské firmě ale chyběli ukrajinští pracovníci a kvůli válce na Ukrajině se zpozdily také dodávky materiálu....

První etapa již byla dokončena, ulice má nově vybudovaný chodník i silnici. Druhá část rekonstrukce od křižovatky s ulicí Sportovní také spěje k závěru – 24. a 25. listopadu stavbaři položili dvě vrstvy asfaltu. Silnice ale potřebuje ještě třetí vrstvu. „Na Vítkovské ulici se bude ještě pracovat na jaře příštího roku, protože je potřeba položit třetí, finální vrstvu asfaltu, kterou teď už není možné položit z důvodu klimatických posmínek,“ uvedl Michal Cerman, investiční referent ORM. Ubezpečil však, že se bude jednat o práce v řádu několika dní.

Rekonstrukce Vítkovské ulice, která včetně DPH přijde na zhruba 37 milionů korun, je společným projektem Libereckého kraje a města Chrastava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Liberecko, Chrastava, Vítkovská, ulice, rekonstrukce, objížďka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovská ulice v Chrastavě bude konečně průjezdná. Stavbaři položí na jaře poslední vrstvu asfaltu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.