Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Bedřichově na Maliníku je nová otočka pro autobus. Linka z Jablonce se tak prodlouží

Na Maliníku byla 1. prosince otevřena nová otočka pro autobusovou linku 101 z Jablonce nad Nisou, která nově bude jezdit až na sedlo Maliníku. Díky novému odbočovacímu pruhu u parkoviště bude doprava v místech plynulejší.

Maliník je oblíbeným nástupním místem mezi lyžaři, kteří míří na Jizerskou magistrálu. V tiskové zprávě o tom informoval Filip Trdla, mluvčí krajského úřadu. Autobusová linka 101 bude tedy nově jezdit až na otočku Maliníku. Linka MHD číslo 18 bude mít konečnou stanici u stadionu v Bedřichově. „Což tomuto exponovanému místu nesporně pomůže,“ dodal mluvčí.

Sportovci i turisté budou mít možnost z Janova nad Nisou nebo dolního Bedřichova vyjet až na Maliník a vydat se na výlet třeba přes novou cestu na Vysokém hřebeni. „Bedřichov je součástí okresu Jablonec nad Nisou. Je to skvělá zpráva pro všechny občany. Rozšířením komunikace a vybudováním zastávky mimo silnici a také odbočovacího pruhu k parkovišti dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ řekl starosta obce Bedřichov Petr Holub.

Stavební práce na otočce a odbočovacím pruhu provedla firma Eurovia, vyšly na více než čtyři miliony korun. „Odbočovací pruh na parkoviště Maliník zůstane součástí silnice III/29022 a tedy v majetku Libereckého kraje. Autobusová otočka bude patřit obci Bedřichov,“ doplnil Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Bedřichov, autobus, doprava, otočka, Maliník, sport, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Další zničený kus přírody - škoda, Maliník jsem měl doteď docela rád. Další zbytečně vypravené autobusy, které mohly svou jízdu končit na jiném místě v Bedřichově. Dopravní situaci míjení busů na úzké silnici taky asi úplně nepomůže.

Čtvrtek, 1. prosince 2022, 13:34Odpovědět

V Bedřichově na Maliníku je nová otočka pro autobus. Linka z Jablonce se tak prodlouží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.