Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brzy bude hotový ekodukt u Rynoltic, rekonstrukce mostů na průtahu Libercem skončí na podzim

Šestnáct silničních staveb dokončilo v minulém roce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v Libereckém kraji. Kromě toho zahájilo několik větších projektů, které mají přesah do letošního roku a řidiči se jejich dokončení dočkají letos.

„Začátkem srpna 2022 jsme zahájili stavbu zkapacitnění silnice I/9 mezi Novým Borem a Svorem o délce 3,5 km, kterou plánujeme zprovoznit v druhé polovině příštího roku. Stavět jsme také začali okružní křižovatku silnic I/38 a I/9 v Jestřebí a protihlukovou stěnu na silnici I/35 v Paceřicích, obě akce ukončíme tento rok,“ uvedla mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

Téměř u konce je také stavba ekoduktu u Rynoltic a vybudování části oplocení silnice I/13. Tady mají práce skončil na přelomu ledna a února. „Ukončili jsme montáž clony proti oslnění a intenzivně pracujeme na instalaci oplocení, na které v nejbližších dnech začneme osazovat pletivo. Místo je obousměrně průjezdné sníženou rychlostí,“ popsala aktuální stav Zikešová.

Do druhé poloviny se přehoupla rovněž rozsáhlá rekonstrukce na průtahu Libercem na silnici I/13 z Turnova na Děčín. ŘSD tam postupně demoluje dva most a na jejich místě staví nové. Po celou dobu stavby, kterou plánuje ukončit v říjnu 2023, je obousměrná doprava vedena v jízdním pásu ve směru na Turnov v režimu 2+1. Stavba je jednou z největších v Liberci a přijde na 377 milionů korun.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD LK

Štítky silnice, řsd, rekonstrukce, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brzy bude hotový ekodukt u Rynoltic, rekonstrukce mostů na průtahu Libercem skončí na podzim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.