Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opravy mostů v Jablonci zastaví na jaře provoz na železniční trati Liberec – Tanvald

Hned dvě opravy mostů najednou zastaví na jaře dopravu na železniční trati mezi Libercem a Tanvaldem, v Jablonci. Termín se ještě bude upřesňovat, avšak stavby mají začít na jaře.

Jednu z rekonstrukcí připravuje město Jablonec, a to opravu mostu v ulici Pod Kynastem, který překlenuje železniční trať. „Stavět by se mělo začít od března a dokončeno v polovině prázdnin, realizace však úzce souvisí se stavbou Ředitelství silnic a dálnic ČR a termínem výluky železniční dopravy,“ uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová. Zakázka má hodnotu šesti milionů korun.

„Výluka železniční dopravy je finančně náročná, proto jsme se dohodli na společných nákladech s Ředitelstvím silnic a dálnic, které plánuje na totožné trati ve stejném období zakázku I/65 Jablonec nad Nisou – most 65-002. Realizace jabloneckého projektu je proto podmíněná úspěšným výběrového řízením ŘSD,“ popsal náměstek pro rozvoj a digitalizaci města Jablonce Jakub Chuchlík (Piráti a nezávislí).

Informaci potvrdila i Dana Zikešová, mluvčí Ředitelství sinic a dálnic Libereckého kraje. „V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Přesný termín zahájení stavby ještě není určený, nicméně bude se začátkem stavební sezony,“ dodala Zikešová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky železnice, Jablonec nad Nisou, Liberec, Tanvald, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy mostů v Jablonci zastaví na jaře provoz na železniční trati Liberec – Tanvald  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.