Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U pivovaru a tenisových kurtů ve Frýdlantu postaví nové chodníky. Vyjdou na skoro pět milionů

Město Frýdlant připravuje výstavbu chodníků v oblasti Jizerské a Hejnické ulice. Ty budu navazovat na chodníky, které už v místě jsou. Jeden povede od pivovarského rybníku k tenisovým kurtům, druhý od pivovaru k mostu nad železnicí.

„Chodníky podél komunikace v ulicích Hejnická a Jizerská jsou pro nás velkou prioritou, v oblasti kolem tenisových kurtů a pivovaru opravdu chybí. My na cestě z města na Hág části chodníků máme, ale nejde o ucelenou trasu. Proto jí chceme novými částmi chodníků zkompletovat,“ řekl pro městský web starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

První chodník bude vybudován v Hejnické ulici. „Nový chodník navazovat na stávající, který končí zhruba 100 metrů za zámeckým rybníkem a bude pokračovat směrem k mostu pro pěší u tenisových kurtů. Před tímto mostem bude chodník rozšířen nad nábřežní zeď a opatřen zábradlím,“ vysvětlila Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant. Předpokládaná cena této části chodníku jsou dva miliony korun.

V ulici Jizerská, která na Hejnickou navazuje, pak povede nový chodník od mostu u Pivovaru Albrecht a povede na pravé straně silnice až k mostu nad železnicí, kde se napojí na chodník stávající. „Chodník bude od komunikace oddělen zeleným pásem a v rámci stavebních prací tu dojde i k výměně stávajícího osvětlení. Autobusová zastávka, která v úseku je, zůstane samozřejmě zachována,“ doplnil místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS).

Předpokládané náklady na tuto část chodníků jsou 2 miliony a 700 tisíc korun. Celkem by tak město mělo za oba chodníky zaplatit 4,7 milionu korun. Na chodníky v obou ulicích podalo město v lednu žádost o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Město Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U pivovaru a tenisových kurtů ve Frýdlantu postaví nové chodníky. Vyjdou na skoro pět milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.