Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Radarů přibude. Měřit se bude i na průtahu Liberce, hlásí se také okolní obce

V Liberci a okolních obcích by měly postupně přibývat radary, které budou zaznamenávat překračování rychlosti. Pilotní projekt úsekového měření Liberec chystá v Dolním Hanychově v ulici Dubice, měřit se bude i po dokončení rekonstrukce mostů na průtahu Liberce. Záznam o překročení rychlosti pak radary odešlou do přestupkového systému. Do něj se hlásí i další obce, například Chrastava, Rynoltice nebo Kryštofovo Údolí.

„Jak jsme již dříve avizovali, Liberec chystá zavedení zatím pilotního úsekového měření radarem v Dolním Hanychově, a to z toho důvodu, že z měření, která jsme tam minulý rok provedli, vyplývá, že tam vysoké procento řidičů jezdí rychle, čímž ohrožují ostatní účastníky provozu,“ uvedl primátor města Jaroslav Zámečník.

Situace podle něj byla alarmující, protože předpisy tam porušovaly přes dvě třetiny řidičů. To se potvrdilo i při nedávném měření v Šimonovicích, kde rychlost překročilo 75 procent řidičů.

„Proto plánujeme pořízení zatím jednoho radaru a zároveň měřící technologie, což zaujalo další sousední města a obce, které projevily zájem se k nám připojit. V praxi by to vypadalo tak, že si tyto obce a města pořídí svůj radar, zajistí si povolení od Policie ČR, a my dovolíme toto zařízení napojit na náš připravovaný systém, čímž dokážeme rozšířit počet kontrolovaných míst,“ vysvětlil Zámečník.

Další radar bude od příštího roku také na průtahu městem. Plánuje ho tam umístit ŘSD po dokončení rekonstrukce mostů. „Poté nám ho předá do majetku,“ doplnil primátor.

A kde by se mohly ještě objevit nové radary? O zapojení do systému projevila zájem Chrastava, Rynoltice, Osečná, Hrádek nad Nisou, Hodkovice nad Mohelkou, Jablonné v Podještědí nebo Kryštofovo Údolí.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky radary, měření, liberec, rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monca Rybca

No zaplať pánbůh ???? konečně to někoho napadlo. Většina řidičů si myslí,že čím jedou rychleji,tím jsou větší řidiči,ale vůbec neberou ohledy na další účastníky silničního provozu. Člověk aby se bál mít dítě v autě. Vážení řidiči,mám pro vás vzkaz! Dobrého řidiče nedělá rychlost nýbrž ohleduplnost a vědomí,že na té silnici nejste sami!!!!

Pondělí, 20. února 2023, 00:29Odpovědět

Miroslav Janik

Liberec, šílený město,silnice děs. Není kde parkovat, ale budou mít radary na šikanu řidičů.????????????????

Čtvrtek, 16. února 2023, 17:43Odpovědět

Tasmansky Czert

Pořádná silnice ani železnice do Liberce sice stále nevede (časy dojezdu i dnes srovnatelný s dobou Franze Josefa, technický stav ulic tragický, jejich síť nelogická, chybí okruhy, obchvaty i těch největších měst, prostě vše je úplně špatně), ale to by bylo, abysme vám to neznepříjemnili.. --> koště a ven z radnice hned.

Čtvrtek, 16. února 2023, 09:01Odpovědět

Jirka Bouma

Samozřejmě, ale městu nejde o bezpečnost, to by musela začít trochu jinde na jiných věcech. Město má prostě vidinu toho, že může mít lehce vydělané peníze, které pak může rozházet do přiblblých projektů někde jinde. Proč město neudělá chytré semafory, abychom tam nemuseli čekat jak pitomci, ikdyž je křižovatka prázdná ? Proč město neopraví chodníky, neudělá pořádné zastávky na kloubové autobusy a pořádně neopraví silnice ? Třeba celý Hanychov, Ostašov, Karlov, Machnín atd.... ? Proč město neudělá pořádné parkovací místa na sídlištích ? No protože to jsou peníze, že ? Tam se ty peníze musejí vložit aby se mohlo budovat ! Na radarech nemusí nikdo nic, tam se peníze pohrnou sami, aby se na konci roku mohl párat medvěd, že ?

Středa, 15. února 2023, 14:50Odpovědět

Radarů přibude. Měřit se bude i na průtahu Liberce, hlásí se také okolní obce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.