Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec bude mít poprvé velký studentský majáles, vstup je zdarma

Liberec bude mít poprvé velký studentský majáles. Odstartuje ve čtvrtek tančírnou pod širým nebem za doprovodu libereckého Big'O'Bandu přímo před radnicí. Hudba bude znít v centru města i v dalších třech dnech. Program skončí v neděli. Vstupné na festival je na rozdíl od jiných podobných velkých akcí zdarma.

V Liberci se koná studentský majáles už 18 let, jde ale o soukromou akci pro studenty na kolejích technické univerzity v Harcově, kam veřejnost nechodí. "Snažili jsme se majáles dotáhnout do města a oslovit širokou veřejnost," řekl za organizátory Marek Ottl ze spolku Kultura, jinak také kapelník Big'O'Bandu. Zatímco na náměstí se budou střídat kapely, u blízkého nákupního centra vyroste studentské městečko, kde se budou prezentoval fakulty Technické univerzity v Liberci, ale také Univerzity Karlovy a Metropolitní univerzity Praha. Studentský průvod projde městem v sobotu dopoledne k radnici, kde královna majálesu převezme od primátora symbolický klíč od města.

Program ale zahájí už ve čtvrtek vpodvečer tančírna pod vedením čerstvé absolventky DAMU a posily souboru Divadla F.X.Šaldy Elišky Jansové. "Tančírna začne v 18:00 hodinovou výukou tance, kde si každý bude moci zopakovat základy společenských tanců, jako je blues, waltz, nebo si vyzkoušet nějaké speciální tance, jako je třeba country, letkis nebo mazurku, a od 19:00 bude hrát Big'O'Band, kde si budou moc všichni ty tance, které si zopakujeme, zatančit a i další tance," řekla mladá herečka a vášnivá tanečnice.

Majáles Liberec 2017 je podle organizátorů v Česku ojedinělou kulturní událostí. "Ve velkých městech se sice zcela běžně konají jarní festivaly pod názvem majáles, ale všechny jsou omezené jen pro platící diváky, anebo probíhají jako uzavřená akce jedné školy či koleje. V Liberci jsme se spolu s městem, krajem a univerzitou rozhodli uspořádat otevřený majáles pro všechny zdarma," řekl Ottl. Finančně pomohly Liberecký kraj a město a také sponzoři. V programu se podle Ottla představí hvězdy jako Tatabojs, ale i studentská uskupení, jakým je třeba TULBand.

Autoři

Štítky Liberec, tanec, Univerzita Karlova, Technická univerzita v Liberci, Metropolitní univerzita Praha, Eliška Jansová, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec bude mít poprvé velký studentský majáles, vstup je zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.