Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Frýdlantem provede návštěvníky hejtman Hans z Gersdorfu. Ukáže radnici i hradby

Frýdlant o prázdninách opět láká na komentované prohlídky města. Tentokrát se role průvodce ujme hejtman Hans z Gersdorfu, který ve městě žil na přelomu 16. a 17. století. Návštěvníkům ukáže nejatraktivnější místa ve městě. Prohlídky se konají v pondělí 27. července a v pondělí 3. srpna 2020. Začínají vždy v 11.00 a v 15.00 hodin.

„Prohlídky zajímavých míst Frýdlantu jsme záměrně naplánovali na pondělí, kdy je většina památek zavřených, včetně frýdlantských muzeí nebo betlému. Abychom měli co nabídnout turistům, kteří v tento den do Frýdlantu přijedou a chtějí kus jeho historie poznat,“ říká Jana Mrňávková z Turistického informačního centra Frýdlant (TIC Frýdlant).

Lidé si s hejtmanem prohlédnou náměstí T. G. Masaryka, radnici i městské hradby. „Každý, kdo se komentované prohlídky zúčastní, se může těšit na několik nevšedních zážitků. Projde například katovskou brankou nebo si prohlédne mauzoleum Redernů v kostele Nalezení sv. Kříže, které jinak není běžně přístupné,“ doplňuje.

Doprovodem je účastníkům komentované prohlídky kostýmovaný průvodce, představující skutečnou historickou osobnost, frýdlantského hejtmana Hanse z Gersdorfu. Ten žil ve Frýdlantu na přelomu 16. a 17. století a byl představitelem města jak za éry Redernů, tak v počátcích vlády Albrechta z Valdštejna.

Kapacita je omezená na dvacet lidí. Prohlídka trvá asi hodinu a půl. Místa je možné rezervovat na mic@mesto-frydlant.cz nebo prostřednictvím telefonního čísla 488 886 603. K dostání jsou ale výhradně na Turistickém informačním centru Frýdlantu. Základní vstupné je 90 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, prohlídky, hans z gersdorfu, Gersdorf, průvodce, radnice, Tomáš Garrigue Masaryk, Albrecht z Valdštejna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantem provede návštěvníky hejtman Hans z Gersdorfu. Ukáže radnici i hradby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.