Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dovést do generálek a nechat spát? Nová zkušenost pro herce obsazené do inscenace Sylva

Premiéru měla mít inscenace Sylva už na začátku června. Kvůli pandemii ale byla přesunuta na 11. září. Inscenace je ovšem plně nazkoušena, odgenerálkována, ale dovršení celého procesu schází. Místo pátečního prvního představení čekala herce prázdninová odstávka.

Dva měsíce zkoušet, jeden generálkový týden, ve čtvrtek veřejná generálka a v pátek premiéra. To je klasický scénář, který znají zaměstnanci Divadla F. X. Šaldy. Nový koronavirus byl ale proti. Inscenační tým a herci obsazení do inscenace Sylva sice naštěstí již mohli začít ke konci sezony zkoušet, ovšem premiérou jejich úsilí zakončeno nebylo. Do generálek došli, ale ani jeden divák Sylvu zatím neviděl.

„Je to zvláštní, takové nedokončené. Ještě jsem nic takového nezažila,” popisuje své pocity představitelka jedné z hlavních postav Jana Hejret Vojtková. Zároveň prozrazuje, že toto představení bude velmi emotivní a ačkoliv již má po generálkovém týdnu, v těchto dnech se téměř po měsíc a půl dlouhé pauze opět zkouší. 

Režie se ujal umělecký šéf Švandova divadla Martin Františák, který už má s adaptací díla Karolíny Světlé (v případě Sylvy byl předlohou Vesnický román) zkušenosti, jelikož režíroval Kříž u potoka ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. Jak se mu povedla Sylva, se můžete přijít podívat již od 11. září, kdy proběhne světová premiéra.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky sylva, dfxš, liberec, představení, divadlo, herec, Karolina Světlá, Martin Františák, Švandovo divadlo na Smíchově, Slovácké divadlo, Vesnický román

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dovést do generálek a nechat spát? Nová zkušenost pro herce obsazené do inscenace Sylva  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.