Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hlad po činohře zažene Blbec k večeři. Premiérovat bude v Šaldově divadle

Diváci lační po činohře se konečně dočkají. Již tento pátek se totiž odehraje první činoherní premiéra letošní sezony Blbec k večeři, který se představí na jevišti Divadla F. X. Šaldy.

Ještě ani nezačalo září a Divadlo F. X. Šaldy přichází s druhou premiérou sezony 2020/2021, ovšem tentokráte činoherní. Po coronavirovém a dále prázdninovém půstu se program rozjíždí na plné obrátky. Tentokráte potrápí naše bránice Blbec k večeři z pera francouzského autora Francise Vebera. Režie se ujal šéf činoherního souboru Šimon Dominik.

Jan Werich tvrdil, že “nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.” Ovšem nakladatel Pierre Brochant (Martin Polách) a jeho vypečení přátelé taková střetnutí přímo vyhledávají a co hůře, dokonce se jimi baví. Dalším, kdo měl jejich posměch sklidit, je i Francois Pignon (Ondřej Kolín). Před “večeří blbců” ho ale zachrání Pierrova skřípnutá záda. Přesto však Pignon zažije velmi zajímavý večer plný zvratů, nečekaných setkání, mj. i s Pierrovou milenkou Marlene (Jana Hejret Vojtková) a jak to tak v komediích bývá, vše se neuvěřitelně zamotá. 

Příběh, který zfilmoval sám autor scénáře Francis Veber a byl za něj oceněn cenou César du cinéma, má v Divadle F. X. Šaldy premiéru 28. srpna v 19 hodin a druhá premiéra se odehraje 30. srpna v tentýž čas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky Blbec k večeři, divadlo, dfxš, premiéra, Divadlo F. X. Šaldy, Francis Veber, François Pignon, Jan Werich, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlad po činohře zažene Blbec k večeři. Premiérovat bude v Šaldově divadle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.