Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Závěrečný koncert festivalu Lípa Musica se přesouvá na prosinec

Ve středu se měl v divadle v Novém Boru uskutečnit závěrečný koncert letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Nakonec byl ale přesunut až do poloviny prosince.

Koronavirová opatření nezměnila jen zahájení a program letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, ale mění také jeho závěr. Závěrečný koncert Hudba stříbrného plátna, který byl původně plánován na středu 28. října do Městského divadla v Novém Boru, posunuli organizátoři až na 6. prosince. Epilog, kterým je tradičně workshop a společný koncert umělců a studentů ze základní umělecké školy, se uskuteční až v příštím roce. ČTK o tom dnes informovala mluvčí festivalu Lucie Johanovská.

Epilog "Má to smysl!", který pořádá spolek ARBOR ve spolupráci se Základní uměleckou školou Česká Lípa, se měl uskutečnit 4. a 5. listopadu. Talentovaní žáci se v něm měli na jednom pódiu představit s uměleckým garantem festivalu, houslistou Josefem Špačkem a s klavírním virtuosem Miroslavem Sekerou. „Uskuteční se příští rok, konkrétní termín bude stanoven, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti," dodala Johanovská.

Koronavirové změny provázejí letos festival od jeho jarní přípravy. Zahájení 12. září mělo být původně v režii proslulého souboru hráčů na historické nástroje L’Arpeggiata. Koronavirus ale donutil už na jaře pořadatele zcela změnit dramaturgii, a tak v Liberci zaznělo Händelovo oratorium Mesiáš v podání Collegia 1704 a kvarteta českých pěvců.

Zrušit museli organizátoři koncert Musica Bohemica: Poezie lidové písně plánovaný na 6. října v Teplicích, změnit museli kvůli zákazu pěveckých koncertů také program 11. října v České Lípě. Sólo pro Josefa Špačka se 16. října uskutečnilo jen jako videostream. Uzavřena je kvůli koronavirovým opatřením i festivalová pokladna. „Případné dotazy ke vstupenkám a programu jsou vyřizovány telefonicky na čísle 608 917 973 nebo e-mailem na info@lipamusica.cz," dodala mluvčí projektu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lípa Musica

Štítky ČR, hudba, koronavirus, festival, Lípa Musica, koncert, Mezinárodní hudební festival Lípa Musica, Nový Bor, hudební festival, Josef Špaček, divadlo, Česká Lípa, Miroslav Sekera, Collegium 1704

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěrečný koncert festivalu Lípa Musica se přesouvá na prosinec  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.