Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Otevření tři roky zavřeného muzea se odkládá. Očekávaný velký zájem by mohl působit komplikace

Po téměř třech letech se mělo konečně otevřít kompletně zrekonstruované liberecké muzeum. Jenže otevření se kvůli současné epidemické situaci odkládá. „Limit lidí, kteří mohou být společně ve vnitřních prostorách, je tak malý, že by se to celé velmi těžce organizovalo,“ vysvětluje ředitel muzea Jiří Křížek.

„Muzeum připravilo pro návštěvníky kompletně novou náplň expozic, tudíž se i přes nařízená omezení dá očekávat velký zájem veřejnosti o jeho návštěvu,“ pokračuje ředitel. „Nechceme, aby otevření a návštěva muzea byly spojeny se zbytečným rizikem nákazy a šíření nemoci Covid-19, proto jsme se po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí rozhodli k tomuto kroku,“ dodal.


Proměna muzea za 143 milionů korun je u konce. Hotová je proměnná výstava Liberec kontra Reichenberg o vývoji zdejší architektury, výstava známého českého typografa a výtvarníka Rostislava Vaňka a také stálá expozice Liberecké fragmenty. 


Na 5 000 metrech čtverečních čeká na návštěvníky také nová přírodovědná expozice Doteky severu o krajině a přírodě Jizerských hor a Frýdlantska, nová Galerie FOG, zaměřená na uměleckou a historickou fotografii, a expozice Krása+Užitek, která se v České republice zařadí mezi nejrozsáhlejší muzejní prezentace uměleckých řemesel. „Prodloužení uzávěrky muzejní budovy využijeme k tomu, abychom v klidu dokončili všechny úklidové a instalační práce, které jdou nad rámec plánované druhé etapy obnovy. Doufáme, že se situace brzy zlepší tak, abychom mohli ještě letos bez obav otevřít,“ uzavřel Křížek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum Liberec

Štítky muzeum, Liberec, otevření, covid, Jiří Křížek, Rostislav Vaněk, Krajská hygienická stanice, Nová galerie, Česko, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

James Bond

Objednání návštěvy přes telefon? Internet? Počítadlo u vstupu? Nebo ještě lepší řešení.. vykašleme se společně na prahu která pro nás v pohraničí nikdy nic dobrého neudělala a rozhodujeme si o svých životech konečně sami. Děkuji..

Úterý, 1. prosince 2020, 20:41Odpovědět

Dagmar Fejglová

Myslím, že by to zcela bez problémů vyřešila časová vstupenka, jak se to dělá na velkých výstavách v Praze.

Úterý, 1. prosince 2020, 12:21Odpovědět

Otevření tři roky zavřeného muzea se odkládá. Očekávaný velký zájem by mohl působit komplikace  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.