Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tajemný román o tajemné Lesní vile. Miroslav Stuchlý pokřtí knihu Waldvilla v parku u univerzity

Lesní vila kousek pod Libereckou výšinou je dům, který má zvláštní kouzlo. Do centra románu Waldvilla si ji vybral i spisovatel Miroslav Stuchlý. Svou novinku už ve čtvrtek odpoledne pokřtí v parku v Bendlově ulici nad univerzitním kampusem.

Akce se bude konat ve spolupráci s Fryčovým knihkupectvím a vystoupí na ní improvizační skupina Imjoy, čtenáři se mohou těšit na koutek Fryčova knihkupectví, kde budou k dispozici i jiné vybrané tituly a milovníci divadla na herce Marka Sýkoru, který z knihy přečte krátkou ukázku.

V centru příběhu stojí tajemná Lesní vila, která se stala němým svědkem přelomových dějinných okamžiků a v jejímž stínu došlo k několika vraždám. Předobraz románové vily se nachází v Liberci a do dnešních dnů připomíná období rozkvětu města spjatého s textilními magnáty z rodiny Liebiegů.

Miroslav Stuchlý – Waldvilla

Waldvilla je román s detektivními prvky, inspirovaný skutečnými událostmi. V centru příběhu stojí tajemná Lesní vila, která se stala němým svědkem přelomových dějinných okamžiků a v jejímž stínu došlo k několika zločinům. Lidské osudy propojené napříč desetiletími se skládají do mozaiky, v níž každý kamínek má své pevné místo a vytváří obraz postihující období od počátku 20. století po současnost. Vyprávění má svižné tempo, obsahuje živé dialogy a vyjadřuje naději, že skrz jakoukoliv temnotu prosvítají paprsky světla. Předobraz románové vily se nachází v Liberci, kde do dnešních dnů připomíná období rozkvětu města spjaté s textilními magnáty z rodiny Liebiegů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Fryč

Štítky lesní vila, Liberec, kniha, miroslav stuchlý, waldvilla, vila, román, Marek Sýkora, univerzita, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Je tu někdo z jiných libereckých knihkupectví? Máte odvahu se vyjádřit k tomuto vztahu Liberecká drbna - Fryč? Je vám to jedno?

Pátek, 30. července 2021, 09:26Odpovědět

Petr Ruprecht

Strčte si tu propagaci Fryče a PR články do pr.ele!

Pátek, 30. července 2021, 09:25Odpovědět

Tajemný román o tajemné Lesní vile. Miroslav Stuchlý pokřtí knihu Waldvilla v parku u univerzity  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.