Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Připomínka okupace, premiéra v divadle i Skotské hry

Prázdniny se pomalu blíží ke konci, kulturní program na Liberecku ale nabízí hodně zábavy. Liberecká Drbna přináší několik tipů, kam vyrazit o nadcházejícím víkendu.

Pietním shromážděním si Liberec připomene 53. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Uskuteční se v sobotu 21. srpna u Pomníku obětem okupace 1968 na náměstí Dr. Edvarda Beneše. Pietní akce začne v 9.00 hodin a je určená pro širokou veřejnost. Od 17.00 hodin se pak na náměstí koná koncert Modlitba za demokracii.

Již 6. ročník pravidelného letního varhanního koncertu se koná v sobotu v kostele Nalezení sv. Kříže. Vystoupí tři interpreti, a to varhaník Lukáš Dvořák, varhaník Ondřej Smolík a hobojistka Zuzana Tipková. Zazní skladby J. S. Bacha, G. P. Telemanna, F. Mendelssohna Bartholdyho a dalších. Vstup na koncert bude již tradičně volný, vstupné dobrovolné.

Liberecké divadlo přichází s premiérou hry Společenstvo vlastníků. Společenstvo vlastníků je poctivá komedie o malých českých sousedech a jejich velkých starostech. Vychází z předlohy režiséra Jiřího Havelky. Premiéra je na programu v neděli od 19 hodin v Malém divadle.

Sychrov o víkendu tradičně ožije Skotskými hrami a také výstavou autoveteránů. Výstava britských automobilových a motocyklových veteránů se již tradičně koná jako doprovodná akce Skotských her na zámku Sychrov. Skotské hry, stejně jako kilt, tartan, whisky a dudy, jsou totiž nedílnou součástí skotské historie a skotského kulturního dědictví. Letos opět přemění překrásný zámecký park zámku Sychrov u Turnova v centrum Skotů a milovníků Skotska v České republice.

Navštívit lze ale i mnoho dalšího, v zoo se konají komentované prohlídky, v parku u muzea jsou připraveny hry pro děti i rodiče. A jelikož se blíží konec prázdnin, s létem se budou o víkendu loučit třeba v Jablonném nebo Žibřidicích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky víkend podle drbny, tipy na víkend, okupace, koncert, Skotské hry, divadlo, Drbna.cz, Liberecký kraj, vojenská okupace, Edvard Beneš, premiéra, Johann Sebastian Bach, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, Lukáš Dvořák, Georg Philipp Telemann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Připomínka okupace, premiéra v divadle i Skotské hry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.