Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jaroslav Rudiš v liberecké knihovně přečte úryvky z novinky Winterbergova poslední cesta

Už v úterý večer se do Liberce vrátí spisovatel Jaroslav Rudiš. Turnovský rodák, který pod Ještědem studoval, si připravil scénické čtení z nového románu Winterbergova poslední cesta s hudebním doprovodem Jiřího Hradila. Akce začíná v 19 hodin v čítárně denního tisku. Vstupné je dobrovolné.

Winterbergova poslední cesta je název prvního, německy psaného románu Jaroslava Rudiše. Autor nás v něm bere na napínavou cestu vlakem po středoevropských bojištích, hřbitovech i za osobními traumaty. Doprovodí ho klávesista Jiří Hradil, člen kapel Kafka Band, Tata Bojs a Lesní zvěř.

První čtení proběhlo už v pondělí v pražském Goethe institutu, který akci pořádá. „Večer Jaroslava Rudiše byl nesmírně působivý. Spojení hudby a textu - čtyři písničky Kafka bandu a Winterbergovo putování. Čas dušiček k tématu skvěle ladí. A atmosféra Liberce to dnes jistě umocní..." řekla Monika Loderová z Goethe institutu po včerejším autorském večeru v Praze.

Rudišův román je spjatý i s Libercem. Románový hrdina Winterberg se narodil v Liberci, v roce kdy bylo postaveno naše krásné krematorium, chodil na pivo do dnešního Radničního sklípku.

Ohodnoť článek

Foto Hradecký slunovrat

Štítky rudiš, Liberec, román, knihovna, Jaroslav Rudiš, Jiří Hradil, Ještěd, Tata Bojs, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Rudiš v liberecké knihovně přečte úryvky z novinky Winterbergova poslední cesta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.