Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vrátí se Benátská po dvou letech pauzy? Organizátoři kvůli covidu raději nepočítají se zahraničními hvězdami

Po dvou letech pauzy způsobené protipandemickými opatřeními by se měl ve dnech 28. až 31. července 2022 uskutečnit v Liberci v areálu Vesec Festival Benátská! s Impulsem. Jeho program bude příští rok sázet na hvězdy tuzemské hudby a zároveň oslaví jubilea legend československé rockové muziky. Šedesát let od svého vzniku příští rok oslaví Olympic, jeho frontman Petr Janda bude mít osmdesátiny, metalový Arakain i Paľo Habera se skupinou Team budou mít 40 let od zahájení své činnosti. Festival vzhledem k riziku s případnými pandemickými problémy nepočítá s účastí zahraničních hvězd.

Společná festivalová oslava šedesátin Olympiku a čtyřicetin metalové kapely Arakain se uskuteční první festivalový den. „S Petrem Jandou i kluky z Arakainu nás pojí mnohaleté přátelské vztahy a potkáváme se i při společném hraní na festivalech. Právě při návštěvě Petra v mojí advokátní kanceláři nás napadla myšlenka na oslavení společné stovky těchto velikánů na našem festivalu. A Jirka Urban z Arakainu s tím hned souhlasil. Bude to naprosto unikátní událost, která se již nebude nikde opakovat," sdělil spolumajitel festivalu a frontman skupiny Doctor P.P. Petr Pečený.

„To by mě ani ve snu nenapadlo, že si oslaví Olympic výročí s Arakainem. Fakt se na to upřímně těším. Arakain je naše velmi spřízněná kapela a mě o to víc těší, že když jsem ji poprvé v roce 1989 nahrával, tak jsem jim předpovídal dlouhou životnost," podotkl frontman Olympiku Petr Janda.

Další oslava jubilea připadne na sobotní festivalový večer. Na Benátské! s Impulsem zahájí celoroční oslavy svých šedesátých narozenin Paľo Habera se svou skupinou Team, která letos také slaví kulatiny v podobě 40 let od svého založení. Na festivalu se také představí kapely jako Škwor, Traktor, Vypsaná fixa nebo písničkář Pokáč. Další kapely budou organizátoři postupně potvrzovat a uveřejňovat.

Vzhledem k riziku s případnými pandemickými problémy pořadatelé nepočítají s účastí zahraničních hvězd. „Jako festival bez dotací si takové riziko nemůžeme dovolit. Ostatně před lety měl na Benátské! vystoupení Tom Jones a Olympic, který hrál po něm, měl více lidí než britská hvězda," konstatoval Pečený.

Festival Benátská! je v Libereckém kraji nejnavštěvovanější kulturní akcí o letních prázdninách. Před dvěma lety akci v areálu ve Vesci během čtyř dnů navštívilo přes 40 tisíc lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Benátská!, Liberec, Arakain, hudební skupina, Petr Janda, Olympic, slavnost, Pavol Habera, Team, COVID-19, Tom Jones, Vypsaná fiXa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrátí se Benátská po dvou letech pauzy? Organizátoři kvůli covidu raději nepočítají se zahraničními hvězdami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.