Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Centrum Amelie spustilo prodej vánočních ozdob. Nákupem lidé podpoří onkologicky nemocné

Centrum Amelie včera v libereckém obchodním centru Forum zahájilo prodej vánočních ozdob a dekorací, které lidé věnovali do sbírky. Výtěžek jejich prodeje pomůže nemocným s rakovinou a jejich blízkým.

Jde o druhý ročník charitativní akce, loni vynesla více než 40 000 korun. Díky získaným penězům může centrum poskytovat své služby zdarma, řekla koordinátorka libereckého centra Petra Kuntošová.

„Do sbírky se zapojili lidé všech generací od dětí po seniory. Sešly se nám stovky předmětů od kouzelných historických, originálních papírových od dětí až po nové skleněné darované firmami. Moc děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili a rozhodli se s námi pomáhat," doplnila Kuntošová. Výběr je podle ní velký a ceny nízké. Kupující si tak mohou nejen za výhodnou cenu zútulnit domov, ale v čase předvánočním podpořit nemocné s rakovinou. Stánek Centra Amelie najdou lidé v prvním patře obchodního centra až do 16. prosince.

Výtěžek zafinancuje psychosociální služby

Výtěžek prodeje darovaných ozdob a dekorací půjde na poskytování bezplatných psychosociálních služeb onkologicky nemocným a jejich blízkým. „Získané peníze nám pomohou v této náročné době s udržením bezplatných služeb pro klienty. Podpora psychologa či pomoc sociálního pracovníka při vyřízení dávek a služeb jsou pro nemocné a jejich rodiny stejně důležité jako vlastní léčba nemoci," řekla Kuntošová.

V OC Forum probíhá tradiční sbírka vánočních ozdob pro Centrum Amelie

V OC Forum probíhá již tradiční sbírka vánočních ozdob a dekorací pro liberecké Centrum Amelie. Výtěžek z jejich prodeje využije na pomoc onkologicky nemocným a jejich rodinám.

Díky výtěžku prodeje bude moci centrum podle Kuntošové zajistit pro nemocné s rakovinou také aktivizační činnosti. „Jako je například plavání, zdravotní cvičení a další, které z naší zkušenosti pomáhají nemocným ulehčit návrat do života, ale které by si někteří sami nemohli z finančních důvodů dovolit," dodala. Centrum Amelie najdou lidé v areálu Krajské nemocnice Liberec, kontaktovat ho ale mohou i prostřednictví internetových stránek www.amelie-zs.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sociální, zdraví, Vánoce, rakovina, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, vánoční ozdoby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Centrum Amelie spustilo prodej vánočních ozdob. Nákupem lidé podpoří onkologicky nemocné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.