Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec hledá nového šéfa divadla. Ředitelka Levko je nyní poslankyní

Liberec bude mít od července nového ředitele divadla F.X. Šaldy. Rozhodla o tom rada města, která uvolnila dosavadní ředitelku Jarmilu Levko. Ta totiž nahradila v poslanecké funkci Jana Farského, který odjel na stáž do USA. Město tak hledá nástupce Levko po dobu jejího výkonu veřejné funkce.

„Rozhodovali jsme mezi dvěma variantami – buď někoho pověřit vedením divadla bez konkurzu, nebo vypsat výběrové řízení. Druhou variantu považuji za lepší, protože takový člověk bude mít daleko silnější pozici jak uvnitř organizace, tak ve vztahu ke zřizovateli při obhajobě svých kroků,“ vysvětlil náměstek primátora Ivan Langr (Starostové pro LK).

Divadlo F. X. Šaldy je podle něj špičkovým regionálním divadlem s progresivním uměleckým směřováním a skvělými uměleckými úspěchy zejména v poslední dekádě. „Takže věřím tomu, že zájem o místo ředitele v takové organizaci bude nemalý. A výběr toho nejlepšího garantuje výběrová komise, která je majoritně složená z odborných expertů,“ dodal.

Místo Farského se poslankyní stane Jarmila Levko. Opustí post ředitelky libereckého divadla

Do Poslanecké sněmovny nastoupí místo Jana Farského, který se vzdává mandátu, ředitelka libereckého divadla F. X. Šaldy Jarmila Levko (oba STAN). Byla první náhradnicí na společné kandidátce STAN a Pirátů pro Liberecký kraj. Dvaapadesátiletá...

V komisi zasedne například ředitel Národního divadla Brno Martin Glaser, ředitel olomouckého Zemského divadla David Gerneš, nebo emeritní ředitel Naivního divadla v Liberci Stanislav Doubrava.

Nový ředitel nastoupí od 1. července, konkurz proběhne už 20. dubna. Členkou výběrové komise s poradním hlasem bude i odcházející ředitelka Jarmila Levko.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo F.X. Šaldy

Štítky Liberec, divadlo, dfxš, Jarmila Levko, Jan Farský, USA, Ivan Langer, Starostové a nezávislí, Martin Glaser, Národní divadlo Brno, Naivní divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec hledá nového šéfa divadla. Ředitelka Levko je nyní poslankyní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.