Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žádné zahraniční kapely. Na Benátské budou letos hrát jen čeští a slovenští interpreti

Letošní letní hudební festival Benátská! v Liberci bude orientovaný výhradně na českou a slovenskou muziku. Konat se bude tradičně na konci července. Přípravy pokračují standardně, žádné omezení podle ředitele festivalu Pavla Mikeze organizátoři nečekají.

Nejnavštěvovanější hudební festival v Libereckém kraji se v důsledku koronavirových restrikcí v předchozích dvou letech nekonal. S ohledem na postupné rušení omezení Mikez nečeká, že by v létě měla nějaká platit. „Přípravy běží v plném proudu, čili předpokládáme, že letošní ročník by měl proběhnout bez jakýchkoliv omezení a chystáme se na plnou verzi festivalu," řekl.

To, že je koronavirová epidemie na ústupu, je podle něj patrné i na předprodeji. „V únoru už bylo znát, že si lidé začínají zase kupovat lístky. Dříve si prakticky nekoupili vůbec nebo jeden lístek, teď se ten prodej obnovuje," řekl. Při posledním ročníku festival v areálu ve Vesci během čtyř dnů navštívilo přes 40 tisíc lidí. Zda jich bude i letos tolik, si zatím Mikez netroufne odhadnout. „Nevíme vůbec, do čeho jdeme, protože část lidí má vstupenky koupené už dva roky a nevíme, zda dorazí. Druhá věc je, že ještě asi nějaký blok u některých lidí před masovými akcemi bude. Takže je to velká neznámá, zda se to vrátí hned na plný počet, nebo postupně," dodal.

Letos bude festival orientovaný na české a slovenské interprety, Z jiných zemí hudebníky organizátoři neoslovili kvůli nejistotě, jak se bude vyvíjet epidemie koronaviru. „Zahraniční kapely se musí objednávat daleko dopředu, takže jsme letos radši zůstali při těch česko - slovenských, kdy nás nemůžou zaskočit nějaké problémy. K zahraničním kapelám se vrátíme, pokud půjde vše tak, jak má, v příštím roce," uvedl Mikez. Na festivalu od 28. až 31. července tak vystoupí prověřené hvězdy tuzemské hudby a zároveň na něm oslaví významná jubilea legendy české a slovenské rockové muziky. Kulatiny má Olympic, jeho frontman Petr Janda, Arakain i Paľo Habera se skupinou Team.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky hudba, koronavirus, festival, Liberec, Benátská, hudební skupina, hudební festival, pandemie covidu-19, Pavol Habera, Petr Janda, Liberecký kraj, Team, Olympic, Arakain

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádné zahraniční kapely. Na Benátské budou letos hrát jen čeští a slovenští interpreti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.