Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový ředitel libereckého divadla by měl být známý na začátku května

Nový ředitel třísouborového Šaldova divadla v Liberci by měl být známý na začátku května. Po pohovorech s osmi kandidáty výběrová komise doporučila jednoho po konsenzu, nebylo třeba hlasovat, řekl náměstek primátora pro kulturu Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj). Od nové divadelní sezony nový ředitel nahradí Jarmilu Levko (Starostové pro Liberecký kraj / STAN), která je od poloviny února poslankyní.

Rozhodnutí o výběru a jmenování nového ředitele divadla s činoherním, operním a baletním souborem je na radních města. Langr předpokládá, že se tím budou zabývat na svém prvním květnovém zasedání.

Odchod Levko, která Šaldovo divadlo vede posledních sedm let, je jen dočasný. Nového ředitele divadla hledá město jen na dobu, kdy bude poslankyní. Mandát by jí měl vypršet za tři a půl roku. Levko složila slib v půlce února, v dolní komoře Parlamentu nahradila Jana Farského (STAN), který se vzdal mandátu kvůli několikaměsíční univerzitní stáži v USA.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo F.X. Šaldy

Štítky ČR, divadlo, personální, Liberec, Starostové a nezávislí, Jarmila Levko, Ivan Langr, Divadlo F. X. Šaldy, Starostové pro Liberecký kraj, Liberecký kraj, Jan Farský, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový ředitel libereckého divadla by měl být známý na začátku května  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.