Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šermíři, varhany a muzikály. Hrady a zámky v Libereckém kraji připravily na červenec spoustu akcí

Během prvního měsíce letních prázdnin čeká návštěvníky hradů a zámků v kraji bohatý program. Nebudou chybět hudební a divadelní představení, historii připomene hra na varhany, vystoupení šermířů či výstava autentických fotografií.

„Hrady a zámky nenabízejí jen prohlídky a exkurze do historie naší země. Pořádají tu řadu kulturních akcí. Koncertů, výstav, ukázky sokolníků. Vyplatí se naplánovat si výlet tak, aby se dalo obojí propojit, proto nabízíme tento výběr akcí na hradech a zámcích našeho kraje. A když se podíváte na webové stránky jednotlivých hradů a zámku, určitě toho najdete daleko víc,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Státní zámek Sychrov pořádá hned tři muzikálová představení. Na programu 15. července jsou Děti ráje, 16. července Rebelové a 17. Kleopatra.

Středověkou věž s vyhlídkou na okolí zpřístupní Státní zámek Lemberk od 5. do 10. července a 16. a 17. července.

Hru na původní zámecké varhany uslyšíte od Radka Rejška při Varhanních sobotách na zámku Hrubý Rohozec, a to 9. a 23. července. Akce je součástí prohlídkového okruhu zámeckých reprezentačních prostor.

Celoživotní vášní hraběte Karla Podstatského z Lichtenštejna byl lov. Na Grabštejně jsou od 17. do 30. července k vidění autentické fotografie a cestopisné vyprávění z jeho opakovaných cest do Afriky. Vernisáž výstavy, která se koná v rámci projektu Po stopách šlechtických rodů – Rok šlechtických slavností, se uskuteční 16. července.

Ke konci července, 23. a 24. nabízí Grabštejn také návštěvu jediného muzea vojenských polních veterinárních souprav v České republice, které zavede do dějin nejen československé vojenské kynologie. Prohlídky začínají 11:00 a 14:00.

Na Státním hradě Bezděz se 9. července koná tradiční letní svátek hudby, již sedmý ročník Bezdězského Bluegrass a country minifestivalu. 15. až 17. července se mohou návštěvníci těšit na akci s názvem Mečem proti kalichu aneb slasti a strasti purkrabího Jana a jeho posádky. Vystoupí hudební skupina Subulcus a šermíři Tartus, na nádvoří bude kovářská dílna.

Dále na hradě proběhne 23. července setkání se spisovatelem Vlastimilem Vondruškou v rámci autogramiády jeho knihy Oldřich z Chlumu, román a skutečnost. Po celý týden od 26. července bude na hradním nádvoří vystupovat šermířská skupina Askalon.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Státní zámek Sychrov

Štítky Liberecký kraj, hrady, zámky, akce, tipy, výlet, hrad, zámek, varhany, šermíř, výstava, Květa Vinklátová, divadelní představení, muzikál, Vlastimil Vondruška, historie, Po stopách šlechtických rodů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šermíři, varhany a muzikály. Hrady a zámky v Libereckém kraji připravily na červenec spoustu akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.