Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Když umění pomáhá. V Semilech proběhne aukce na podporu hospice

Domácí hospic 14 pomocníků zajišťuje hospicovou péči zejména onkologickým pacientům v Semilech a blízkém okolí. Nyní se uskuteční historicky první aukce umění na jeho podporu.

Aukce se uskuteční 10. listopadu v prostorách semilského muzea. Jak popisuje spoluzakladatelka semilského hospice Marie Zahrádková, k uspořádání aukce inspirovala malířka Libuše Dlabola Pražáková. „Nápad nám vnukla, když nám pro hospic nabídla jeden ze svých obrazů,“ popsala Zahrádková.

Domácí hospic 14 pomocníků je neziskovou organizací založenou na jaře roku 2020. Sídlí v areálu semilské nemocnice v bílém pavilonu. Zaměřuje se zejména na pacienty s onkologickou diagnózou, kterým poskytuje každodenní péči.

„Dlouhodobě podporuji Nadaci Euronisa, a tak je pro mě důležité podporovat tento typ služby i na malém městě, kde je všeobecně dostupnost sociálních služeb menší,“ doplnila autorka prvního věnovaného obrazu.

Následně vedení hospice oslovilo další výtvarníky, kteří do aukce věnovali obrazy, grafické listy, šperky i nejrůznější plastiky. „Charitativní aukce na podporu hospicové péče probíhají v posledních letech napříč republikou, v Semilech je tato aukce úplně poprvé,“ komentovala Zuzana Klodnerová, organizátorka charitativní aukce, s tím, že z charitativní aukce by hospic rád do budoucna vytvořil tradici.

Aukce se může zúčastnit každý zájemce, který se v den akce zaregistruje přímo v Muzeu a Pojizerské galerii Semily. Registrace budou probíhat od 16 hodin, samotná aukce započne o hodinu později.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Semily

Štítky Semily, aukce, charita, umění, dražba, Marie Bergmanová, Nadace EURONISA, Muzeum a Pojizerská galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když umění pomáhá. V Semilech proběhne aukce na podporu hospice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.