Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při sobotní Noci divadel bude v Liberci i otáčivé hlediště

Při sobotním činoherním představení v Malém divadle v Liberci bude mimořádně otáčivé hlediště. Vytvořené bylo speciálně jen pro Noc divadel. Do ní se zapojí v sobotu i druhá liberecká scéna, Naivní divadlo, které chystá program pro děti i dospělé. Vyplývá to z informací od zástupců obou libereckých divadel.

V Noci divadel se snaží soubory po celé zemi zpravidla nabídnout něco nezvyklého. V Malém divadle bude letos vernisáž plakátů z loňských premiér, herci předvedou inscenaci o přípravě divadelní hry a jejich vystoupení budou proložená hudebními vstupy, kdy na klavír bude hrát Lukáš Smrkovský a na saxofon David Le Cam. „Diváci se mohou na letošní Noc divadel těšit z mnoha důvodů. Samo uvedení otáčivého hlediště v Malém divadle do provozu bude velkou událostí a věříme i tomu, že nahlédnutí pod pokličku divadelní tvorby bude pro všechny, kteří přijdou, poučné a zábavné," řekl dramaturg liberecké činohry Jiří Janků.

Protože kapacita otáčivého hlediště bude jen 25 míst, herci odehrají inscenaci připravenou pro tento večer ve čtyřech samostatných hodinových blocích od 18:00. Půjde o svéráznou adaptaci fejetonů Karla Čapka, které později vyšly knižně pod názvem Jak se dělá divadlo. „Diváci se s velkou nadsázkou a svérázným čapkovským humorem dozvědí o tom, co vše se odehrává v zákulisí, než nová divadelní hra spatří světlo světa. Budou se moci přesvědčit, kolik důležitých profesí a zaměstnanců každé divadlo potřebuje, a zjistí, že se jedná o velmi složitý mechanismus, kde se jeden bez druhého zkrátka nemůže obejít," uvedla vedoucí marketingu divadla Eleanora Kočí.

V Naivním divadle si při workshopu od 13:00 budou moci děti i další zájemci pod vedením scénografa Kamila Bělohlávka vyrobit vlastní loutku. Pro děti je také určená od 15:00 bláznivá komedie Komáři se ženili aneb Ze života obtížného hmyzu. „Jako bonus pak mohou diváci tohoto představení zdarma vyrazit na speciální nočně-divadelní procházku zákulisím divadla," uvedla za Naivní divadlo Jana Pittnerová. Na večer divadlo chystá zastavení na výstavě výtvarnice Terezy Vostradovské nazvané Po myší stopě a divadelní koncert Jukebox, při kterém herci originálně pojmou známé písně různých žánrů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Naivní divadlo/Roman Dobeš

Štítky ČR, zábava, divadlo, Liberec, hlediště, Naivní divadlo, Metzlův dům, představení, Jiří Janků, Karel Čapek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při sobotní Noci divadel bude v Liberci i otáčivé hlediště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.