Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O Vánocích na zámek? Speciální program má Sychrov nebo Zákupy

Během vánočních svátků zůstanou otevřené některé hrady a zámky, které si přichystaly speciální vánoční program. Vydat se tak lidé mohou na Sychrov, Valdštejn nebo třeba do Zákup.

Na Valdštejně už 23. prosince bude betlémské světlo, které si odsud budou moci návštěvníci odvézt. Přijít si pro něj mohou od 14 hodin. Na Štědrý den na Valdštejně zazpívá pěvecký sbor Madrigalion Praga. Druhý svátek vánoční pak na zámku zazpívá vánoční písně a koledy turnovský sbor Musica Fortuna.

Vedle dnů, kdy budou probíhat koncerty, mohou návštěvníci zavítat na Valdštejn i mezi svátky (nově i na Silvestra a na Nový rok) a v rámci zimních procházek si prohlédnout vyzdobený hradní areál. Výzdoba zahrnuje tradičně expozici Aehrenthalské Vánoce, malou výstavu o historii Vánoc a regionálních tradic či ručně vyráběný betlém.

Na Vánoce bude otevřený také Sychrov, který je na svátky také vánočně vyzdobený. Zámek si přichystal speciální prohlídky bez průvodce, kdy si návštěvníci mohou interiéry prohlédnout svým vlastním tempem. Areál se otevírá od 10 hodin a poslední vstup do interiérů je ve 14 hodin. Vstupné se dá zakoupit pouze na pokladně zámku.

Speciální prohlídky si až do konce roku přichystal také zámek v Zákupech. Návštěvníky po vánočně vyzdobeném zámku provází sám císař Karel I. Na Zákupech lze vstupenky koupit pouze online.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zámek Sychrov

Štítky vánoce, zámky, advent, sychrov, zákupy, valdštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Vánocích na zámek? Speciální program má Sychrov nebo Zákupy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.