Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Šaldovo divadlo sbírá příspěvky na nový mistrovský hudební nástroj

Se zajímavým nápadem, jak získat peníze na nákup nového hudebního nástroje pro své muzikanty, přišlo liberecké Šaldovo divadlo. Vyzvalo své příznivce, aby se na pořízení nástroje podílel každý, kdo má chuť a chce zdejší stánek Thálie podpořit. V plánu mají pořízení nového kontrabasu.

„Orchestr je vzhledem k velikosti orchestřiště omezen počtem hráčů, o to víc záleží na kvalitě nástroje a síle jeho hlasu. Díky našim věrným divákům a dárcům budeme moci nechat vyrobit mistrovský nástroj,“ vysvětluje vedoucí marketinku divadla Eleonora Kočí.

Ředitelka divadla, Linda Hejlová Keprtová, nápad více přibližuje. „Něco takového zkoušíme poprvé. S nápadem přišel šéf opery Karol Kevický, když jsme měli pravidelné posezení s našimi pravidelnými dárci, někdo tam o tom, abychom si udělali sbírku, hovořil,“ popsala ředitelka.

Prvním hudebním nástrojem, který chtějí pro hudebníky pořídit, je kontrabas. Jeho pořizovací cena se pohybuje kolem 150 tisíc korun a už nyní se povedlo nasbírat z dobrovolných příspěvků sto tisíc korun.

„Nové hudební nástroje běžně nakupujeme z příspěvků od zřizovatele, nicméně stále řada našich hudebníků hraje na vlastní nástroj. Například žesťové nástroje mají menší trvanlivost, oproti třeba smyčcovým, které vydrží déle. A tak jsme za každý nový nástroj, který si necháme vyrobit, moc vděční,“ doplňuje Keprtová.  

Zájemci, kteří by chtěli na nové hudební nástroje divadelnímu orchestru přispět, najdou qr kód pro platbu na webových stránkách divadla.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaldovo divadlo sbírá příspěvky na nový mistrovský hudební nástroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.