Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Zeman si v Prysku rýpl do novinářů a pochlubil se členstvím ve svazu zahrádkářů

Do posledního místa zaplněná louka u hasičské nádrže, hudební podkres linoucí se z reprobeden u podia a všudypřítomná policie. Na první pohled by se mohlo zdát, že do obce Prysk, která má něco málo přes čtyři stovky obyvatel, zamířila některá z hudebních hvězd. Zdání klame, do vesnice roku 2016 Libereckého kraje přijel v úterý odpoledne prezident Miloš Zeman.

„Je to skvělý úspěch, za který může nejen starosta, ale také členové aktivních spolků,“ ocenil Miloš Zeman triumf obce v v úvodu své řeči. Jak sám dodal, i on je aktivním členem jednoho ze spolků. „Jsem člen svazu zahrádkářů a můj záhonem má 2x3 metry. Pěstuji na něm šnytlik, oregano a popínavé růže, které mi každé dva roky vymrznou a já je musím přesazovat,“ vypíchal prezident.

V Prysku došlo i na konspirační teorie, když se jedna z místních zeptala na používání takzvaného Chemtrail. Tímto pojmem je označována stopa podobná běžné kondenzační stopě za letadlem, která podle konspiračních teorií obsahuje zdraví nebezpečné chemikálie. „Vím o tom sice strašně málo, ale pokud někdo z letadel vypouští plyn pro zblbnutí lidí, aby poslouchali vládu, tak ono je to v zásadě pravda. Není to ale z letadel, ale ze země. A není to plyn, ale denní tisk, případně Česká televize,“ rýpl si prezident do pro něho neoblíbených novinářů.

Ty neopomněl ani při vyprávění zážitků z chalupy. „Za mojí chalupou je krásný devadesátihektarový rybník, kam si vždycky v létě, když mám dovolenou, vezmu nafukovací člun a bahním se. A v křoví na hrázi čekají blbí novináři, aby mě vyfotili teleobjektivem. A protože jsem stále krásnější a krásnější a moje vypracované tělo se dostává do bulvárního tisku, tak se stávám i předmětem erotických snů,“ dodal s nadsázkou.

Prezident se v Libereckém kraji zdrží do čtvrtka. Středa bude patřit Turnovu, poté si prohlédne svijanský zámek a po poledni odjede do Jilemnice. Středeční program pak zakončí v Železném Brodě.

Ve čtvrtek 11. května zamíří prezidentská kolona do Doks, kde se prezident rovněž pozdraví s vedením města a občany. Třídenní návštěvu Libereckého kraje zakončí tiskovou konferencí v Hotelu Berg ve Starých Splavech.  

První den návštěvy v Libereckém kraji

Miloš Zeman musí při návštěvě Libereckého kraje čelit kritice veřejnosti i politiků
Zeman chtěl premiérem jmenovat Zaorálka 
Prezidenta v Liberci přivítalo pískání a červené karty

Foto Bezedný Frank

Štítky Miloš Zeman, Prysk, Liberecký kraj, návštěva, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zeman si v Prysku rýpl do novinářů a pochlubil se členstvím ve svazu zahrádkářů  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.