Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sportfilm dostane od města čtvrt milionu dotaci. Chceme Liberec jako město festivalů, říká náměstek Langr

Festival sportovních filmů se v Liberci koná téměř čtvrtstoletí, letos proběhne 24. ročník. Celou dobu se ale pořádá takříkajíc na koleně a ve dvou lidech. To se změnilo loni, kdy se přidali další lidé a letos už chce mít přehlídka milionový rozpočet. K tomu čtvrtinou přispěje město, což nakonec schválili zastupitelé i přes negativní stanovisko finančního výboru.

„Finanční výbor schválení nedoporučil, naopak doporučil dotaci snížit na 150 tisíc korun. Rozpočet festivalu je 650 tisíc korun, 250 má poskytnout Liberec a je to největší suma. Dopad Sportfilmu na Liberec a Liberecký kraj je minimálně srovnatelný, proto navrhujeme stejný příspěvek, jako kraj, tedy 150 tisíc,“ uvedl zastupitel Josef Šedlbauer (Změna pro Liberec)

Právě dopad festivalu se pak snažila obhájit jeho pořadatelka a zároveň zastupitelka Renata Balašová. „Je to věc, kterou chceme rozhýbat, na festivalu pracujeme bez nároku na honorář. Dosud byl rozpočet akce do dvou set tisíc,“ uvedla.

Podle ní je spodní hranice rozpočtu 650 tisíc, rádi by se ale dostali na milion korun. „Tahle akce je dlouhodobě podhodnocená, což dokazují i reakce některých zastupitelů, že o ní vlastně pořádně nic nevědí,“ dodala.

Čtvrtmilionovou dotaci zastupitelé nakonec schválili. „Už před dvěma lety, když jsme vyjednávali o Anifilmu, jsme si s krajem řekli, že chceme, aby se Liberec více prezentoval jako město filmových festivalů, abychom to dokázali pozvednout jako určitou značku a image města,“ vysvětlil předkladatel návrhu Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Čtyřiadvacátý ročník festivalu proběhne na podzim.

Ohodnoť článek

Foto Sportfilm

Štítky Liberec, sportfilm, dotace, festival, Ivan Langr, rozpočet, Josef Šedlbauer, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportfilm dostane od města čtvrt milionu dotaci. Chceme Liberec jako město festivalů, říká náměstek Langr  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.