Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chci se naplno věnovat práci ve sněmovně, zdůvodnil Petr Beitl svou rezignaci na mandát zastupitele

Liberecké krajské zastupitelstvo opustil znovuzvolený poslanec ODS a bývalý jablonecký primátor Petr Beitl, který byl lídrem kandidátky SPOLU v níž se ODS spojila s KDU-ČSL a TOP 09. Beitl na zasedání podal rezignaci na mandát krajského zastupitele.

Beitl se rozhodl rezignovat i na post předsedy výboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Chci se naplno věnovat práci v Poslanecké sněmovně, jsem ale připraven se jako poslanec dál podílet na projektech Libereckého kraje," řekl na jednání zastupitelstva Beitl.

Petra Beitla nahradí Petr Židek

V pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu by měl Beitla nahradit stranický kolega, liberecký městský radní Petr Židek. Slib by měl složit na příštím zasedání zastupitelstva 30. listopadu. ODS má v krajském zastupitelstvu čtyři mandáty a je součástí vládnoucí krajské koalice, ve které se vítězní Starostové pro Liberecký kraj spojili s Piráty a právě ODS.

Není to poprvé, co Beitl kvůli poslaneckému mandátu krajské zastupitelstvo opouští. Rezignoval v únoru 2018 poté, co byla schválena tehdejší vláda Andreje Babiše. Důvodem byla permanentní termínová kolize s jednáním Sněmovny.

Liberecký kraj bude mít v nové Sněmovně stejně jako v končícím období osm zástupců. Mandáty obhájili také tři poslanci ANO Jana Pastuchová, David Pražák a Ivan Jáč. Sněmovnu opouští liberecký podnikatel Jiří Bláha, za hnutí znovu nekandidoval. Dva mandáty získali kandidáti Spolu, ve Sněmovně tak vedle Beitla nově zasedne starosta Kravař na Českolipsku Vít Vomáčka (za ODS). Dva poslance má PirSTAN, kde post obhájil Jan Farský a nově se poslancem stal i vysokoškolský pedagog Jan Berki. Mandát obhájil také lídr kandidátky SPD Radovan Vích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky práva, volby, ODS, Liberecký, personální, Petr Beitl, Poslanecká sněmovna ČR, zastupitelstvo kraje, TOP 09, KDU-ČSL, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj, Česká pirátská strana, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chci se naplno věnovat práci ve sněmovně, zdůvodnil Petr Beitl svou rezignaci na mandát zastupitele  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.