Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Křeslo v Senátu na Liberecku bude na podzim obhajovat Michael Canov

Křeslo v Senátu na Liberecku bude na podzim obhajovat Michael Canov ze Starostů pro Liberecký kraj. Dlouholetý starosta Chrastavy je zatím jediným, kdo v 34. obvodu kandidaturu ohlásil. Už loni v prosinci jeho záměr post obhajovat podpořili všichni kandidáti sněmu Starostů při on-line hlasování.

Canov vstoupil do politiky v roce 1994, kdy byl poprvé zvolen do zastupitelstva Chrastavy. Starostou je od roku 2002. Už třetí volební období je také krajským zastupitelem. Do Senátu se dostal před šesti lety, když ve druhém kole porazil majitele frýdlantského pivovaru Marka Vávru (ANO). Canov zvítězil s velkým náskokem, když pro něj hlasovalo 80,18 procenta voličů. S výrazným náskokem přitom vyhrál už první kolo, kde mu voliči dali 45,30 procenta hlasů.

V horní komoře je Canov teprve druhým zástupcem Liberecka, vystřídal občanského demokrata Přemysla Sobotku, který byl senátorem od vzniku Senátu celých 20 let. V obvodu 34 Liberecko se v roce 2016 ucházelo o místo senátora devět lidí, což byl stejný počet jako o šest let dříve. Sobotka už nekandidoval, z vysoké politiky se tehdy rozhodl odejít.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Michael Canov

Štítky ČR, volby, senát, Liberecko, canov, Liberecký kraj, Michael Canov, Chrastava, Přemysl Sobotka, Marek Vávra, ANO 2011, ODS, křeslo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křeslo v Senátu na Liberecku bude na podzim obhajovat Michael Canov  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.