Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Programové prohlášení koalice v Liberci zveřejní zřejmě až na konci listopadu

Koalice v Liberci své programové prohlášení představí zřejmě až na dalším jednání zastupitelstva, které bude na konci listopadu. Koalice původně avizovala, že touto dobou bude mít už dokument hotový. Zástupci koalice na něm ale dál pracují, chtějí, aby obsahoval jen projekty a záměry, které jsou reálné, vyplývá z vyjádření primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) a jeho statutární náměstkyně Šárky Prachařové (ANO).

V Liberci koalici uzavřelo vítězné uskupení starostů, TOP 09 a KDU-ČSL s druhým ANO, k nimž se přidali ještě občanští demokraté a Piráti. Koalice má 29 z 39 křesel. „Na programovém prohlášení dál pracujeme, protože někteří kolegové zastupitelé si ještě přáli, abychom cíle, které si klademe, spočítali v penězích. Zda na to budeme mít," uvedl primátor. Osobně je přesvědčený, že jde o reálné cíle.

Podle Prachařové nemají členové koalice rozpory v tom, co by chtěli uskutečnit. „Shodu v programu máme, ale řekli jsme si, že se na to podíváme i z hlediska rozpočtu," řekla statutární náměstkyně. V programovém prohlášení by podle ní měly být projekty, které chce koalice v tomto volebním období nejen uskutečnit, ale i rozpracovat. „Abychom se pohybovali v tom, co je reálné. I příprava projektu bude něco stát a i naše vize tak musí být rozepsané do rozpočtového výhledu pro jednotlivé roky," dodala.

Zámečník i Prachařová by rádi programové prohlášení koalice zveřejnili na listopadovém zastupitelstvu. „Trochu nám to ladí s rozpočtem, který v té době budeme muset zveřejnit," dodal primátor.

Liberec už má za sebou ustavující zastupitelstvo, které zvolilo i nové vedení města. V Liberci tak dál vládne takřka identická koalice jako poslední čtyři roky. Ke starostům, ANO a ODS pouze přibyli Piráti, kteří se do libereckého zastupitelstva dostali poprvé. Při podpisu koaliční smlouvy za priority označili její lídři rekonstrukci městského plaveckého stadionu, revitalizaci sídlišť, dokončení rekonstrukce Vítězné a Sokolské ulice, výstavbu silnice zvané Nová Pastýřská, modernizaci šesti škol či revitalizaci okolí přehrady a rybníku Tajch. Zmínili také hledání energetických úspor či bytovou výstavbu.

Komunální volby v Liberci vyhráli starostové ve spojení s TOP 09 a KDU-ČSL, získali 12 mandátů. Druhé ANO má 11 zastupitelů a třetí LOL šest. Po čtyřech zastupitelích mají ODS a SPD a dva Piráti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, správa, volby, Liberec, obce, koalice, politika, ANO 2011, projekt, primátor, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, ODS, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Programové prohlášení koalice v Liberci zveřejní zřejmě až na konci listopadu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.