Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náměstek libereckého hejtmana Dan Ramzer z ODS rezignoval, je znovu starostou Frýdlantu

Náměstek libereckého hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost Dan Ramzer (ODS) na konci listopadu skončí. Svou rezignaci předal dnes hejtmanovi Martinu Půtovi (Starostové pro Liberecký kraj), ve funkci ho nahradí stranický kolega, bývalý primátor Jablonce nad Nisou Jiří Čeřovský. Ramzera znovu zvolili starostou Frýdlantu, podle koaliční smlouvy je ale funkce hejtmana, náměstků a členů rady kraje neslučitelná s výkonem funkce starosty, primátora nebo uvolněného člena jakéhokoli orgánu obecní samosprávy.

„Rozhodnutí náměstka Dana Ramzera jsem vzal na vědomí. Děkuji mu za dosavadní spolupráci a zodpovědné plnění úkolů v resortu. Náměstek Ramzer byl zvolen starostou Frýdlantu ve středu 19. října po letošních komunálních volbách. Podle platné koaliční smlouvy mezi Starosty pro Liberecký kraj, Občanskou demokratickou stranou a Českou pirátskou stranou byla nominace Jiřího Čeřovského projednána a koaliční partneři k ní nemají žádné připomínky," doplnil ke změnám ve vedení hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Ramzer už bezprostředně po volbách potvrdil, že je připraven rezignovat na krajskou funkci. V čele Frýdlantu stál od roku 2007. Funkce se vzdal loni v červenci, kdy ho v čele města se 7500 obyvateli vystřídal stranický kolega, do té doby místostarosta Jiří Stodůlka. Ten je teď znovu místostarostou.

Volby ve Frýdlantu vyhrála společná kandidátka ANO, SOS a nezávislých, když pro ni hlasovalo 27,08 procenta voličů, v zastupitelstvu má šest mandátů z 21. V komunálních volbách kandidovalo ANO ve Frýdlantu samostatně poprvé. ODS skončila druhá a má pět zastupitelů, čtyři místa obsadilo uskupení Frýdlant sobě, tři zastupitele má Místní hnutí za harmonický rozvoj, dva Nezávislí pro Frýdlant a jeden mandát získali Starostové pro Liberecký kraj.

Občanští demokraté odešli z voleb ve Frýdlantu poraženi poprvé od roku 1994, přesto vládnou. Na spolupráci se ODS dohodla s Místním hnutím za harmonický rozvoj, uskupením Nezávislí pro Frýdlant a Starosty pro Liberecký kraj, dohromady mají těsnou většinu 11 z 21 mandátů v zastupitelstvu. ODS získala posty starosty a místostarosty a jednoho radního, dvě místa radních obsadilo v sedmičlenné městské radě hnutí za harmonický rozvoj a po jednom radním mají Nezávislí pro Frýdlant a Starostové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, správa, volby, obce, Liberecký, Frýdlant, Dan Ramzer, ODS, Martin Půta, Jiří Čeřovský, Starostové pro Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Starostové a nezávislí, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek libereckého hejtmana Dan Ramzer z ODS rezignoval, je znovu starostou Frýdlantu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.