Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Společnost

Letošní zimu nepřežilo 15 procent včelstev, zjistili olomoučtí vědci

Letošní zimu nepřežilo v České republice necelých 15 procent včelstev. To je méně než v předešlých letech, přesto většina včelařů hodnotí produkci medu jako podprůměrnou nebo nízkou.

Vrcholí nominace do 9. ročníku Firmových Oscarů

Rozhodněte, kdo letos získá firmové oscary: nominujte podnikatele nebo společnosti do 9. ročníku ocenění pro firmy, kterých si lidé váží, Český Goodwill 2021. Nominovat můžete tradičně do 30. června.

Dnes se otevírají zahrádky restaurací, mohou se konat venkovní kulturní akce až pro 700 lidí

Dnes se díky rozvolnění opatření proti šíření koronaviru otevírají restaurační zahrádky, obnoví se provoz fitness center či posiloven a mohou se konat venkovní kulturní akce až pro 700 lidí. Dnes se také žáci prvního a druhého stupně stupně...

Očkovací centrum v České Lípě se přesune do areálu nemocnice. Doposud bylo v kulturním domě

Na konci měsíce se přesune českolipské očkovací centrum z Kulturního domu Crystal do areálu nemocnice. Díky tomu se zvýší i kapacita až na 800 očkovaných denně.

V Liberci došlo v neděli odpoledne k tragické události, v Rudolfovské ulici se střílelo. Při incidentu zemřela žena a po převozu do nemocnice i vážně zraněný muž.

Lávka na polikliniku u českolipské nemocnice je uzavřena

Kvůli havarijnímu stavu musela nemocnice s poliklinikou v České Lípě uzavřít lávku k poliklinice a lékárně. Ještě letos čeká lávku demolice.

Byty, které ve skutečnosti neexistují: Černých staveb přibývá

Černé stavby dokáží kupujícím, kteří si důkladně neověří informace o kupovaném objektu, pěkně zavařit. Problém s developery, již bez povolení přeměňují stavby, je podle ombudsmana Stanislava Křečka čím dál častější.

V pondělí startuje Mezinárodní týden rovnosti tváří. I letos proběhne převážně online

FEI week, Mezinárodní týden rovnosti tváří, startuje letos už potřetí, a to od 17. do 24. května. Za Českou a Slovenskou republiku je pořádající organizací spolek Be Treacher-collins, který je součástí celosvětové aliance Face equality...

Kvůli kůrovci platí zákaz vstupu do rezervace Břehyně-Pecopala u Doks

Čtvrt roku bude platit zákaz vstupu do Národní přírodní rezervace (NPR) Břehyně-Pecopala u Doks na Českolipsku.

„Říkáme dost!“ V Liberci lidé demonstrovali proti testování a očkování dětí

Několik stovek lidí s vlajkami a transparenty dnes zaplnilo náměstí před libereckou radnicí. Konal se zde Protest rodičů proti očkování dětí, který pořádal Aleš Svoboda společně s pravicovou stranou Manifest.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.