Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Společnost

Silnice plné děr a výtluků. Česká Lípa se pustila do jejich odstranění

Po zimně jsou silnice nejen v České Lípě samá díra. Sněhová nadílka a tuhé mrazy zkrátka vozovkám neprospívají. Město aktuálně pracuje na jejich odstranění.

Mateřská školka Sedmikráska projde rekonstrukcí za 8,3 milionu korun

Další z libereckých školek, které projdou rekonstrukcí, je Sedmikráska na Starém Městě. Její obnova by měla být hotová ještě letos.

Opravy silnic kolem Ještědu letos neskončí. Příští rok naváže rekonstrukce ze Světlé

Letošní opravou silnice z Horního Hanychova na Výpřež rekonstrukce silnic na Ještědském hřebeni nekončí. V příštím roce na ní naváže druhá etapa z Výpřeže směrem na Světlou pod Ještědem.

Policejní kontroly odhalily desítky přestupků. Nejčastěji šlo o řidiče bez pásů a s telefonem

Policisté si v uplynulých dnech počíhali na přestupky řidičů v Libereckém kraji, konkrétně na silnicích I/35 a D10. Do akce nasadili služební autobus a Top Speed Team.

V Hejnicích našli mrtvého psa. Starostu kvůli tomu na sociálních sítích napadají

Velkou diskuzi a někdy až neuvěřitelné reakce způsobil příspěvek starosty Hejnic Jaroslava Demčáka, ve kterém hledal majitele nalezeného mrtvého psa. Starosta s kolegou na podnět Krajské veterinární správy zvíře téměř hodinu hledali a následně z...

Zájem o osvojení do náhradní péče vzrostl loni v kraji o třetinu

Liberecký kraj zaznamenal v loňském roce vyšší zájem o náhradní rodinnou péči, konkrétně o osvojení. Počet žádostí o pěstounskou péči a pěstounskou péči na přechodnou dobu se oproti předchozím roků výrazně nezměnil.

Semiláci sepsali petici na podporu ředitele školy, ten nesouhlasí s povinným testováním dětí

Městem Semily aktuálně hýbe kauza ohledně zdejší Waldorfské školy. Její ředitel Ivan Semecký totiž prohlásil, že o testování dětí ve školách by měli rozhodovat rodiče a ze školy nechce dělat testovací centrum. Za to mu hrozí odvolání a škole...

Dříve zde byl Hospitálek, dnes dům v Doksech přibližuje Máchu a místní rybáře

Roubená stavba v Doksech byla kdysi zázemím pro staré a práce neschopné vysloužilce z panského dvora. Posledních dvacet let ale nabízí objekt dvě expozice. Jedna je věnována životu a dílu Karla Hynka Máchy, druhá tradici rybářství a rybníkářství...

Po roční pauze se opět bude soutěžit o Výrobek roku Libereckého kraje

V Liberci je mnoho šikovných farmářů a výrobců potravin. Ti se mohou letos po roční pauze způsobené koronavirem opět přihlásit do soutěže o nejlepší Výrobek Liberecké kraje.

POČASÍ NA SOBOTU: Sněžení a drobný déšť. K výraznému oteplení nedojde

Ani víkend v polovině dubna zatím nepřinese typicky jarní počasí. Teploty se vyšplhají jen pár stupňů nad nulu. Během dne se budou vyskytovat přeháňky sněhové a dešťové.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.