Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost

Na hendikepované bratry tvrdě dopadl covid. Nyní hledají pomoc

Na hendikepované bratry Dostálovi z Prostějova tvrdě dopadl covid. Jejich maminka kvůli nákaze skončila v nemocnici a o Davida a Iva, kteří jsou od narození na vozíku kvůli spinální svalové atrofii, se nemá kdo starat. Se svým příběhem se nyní...

Farmářské trhy by se mohly do Liberce vrátit již příští týden

Už příští týden by se do centra Liberce mohly vrátit farmářské trhy. Vláda včera schválila jejich obnovení od 12. dubna. Organizátoři zatím vyčkávají na upřesnění podmínek.

Vyšetřování případu zakázek ve veřejné dopravě potrvá měsíce. Stíháno je 19 firem

V korupční kauze týkající se zakázek ve veřejné dopravě je trestně stíháno celkem 19 firem a 18 lidí. Vyšetřování bude trvat měsíce.

Za týden otevřou obchody s dětským zbožím, papírnictví, farmářské trhy a zoo

Vláda se chystá rozvolňovat opatření. Od 12. dubna se otevřou obchody s dětským zbožím, papírnictví, farmářské trhy a zoologické zahrady. Dnes o tom jako první informovala Česká televize.

Koncem dubna by se mohly otevírat obchody, služby i zahrádky, říká Hamáček

Vicepremiér a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) dnes v rozhovoru pro deník Mladá fronta Dnes (MfD) oznámil, že by se koncem dubna mohly znovu začít otevírat provozovny služeb, obchody nebo zahrádky. Harmonogram rozvolňování podle...

5 tipů, jak ušetřit nemalé peníze za elektřinu

Platíte stále vyšší zálohy na elektřinu, a přesto musíte po novém roce řešit nedoplatky? Někdy přitom stačí malá změna – instalovat LED žárovky, pořídit úsporné spotřebiče nebo provést online srovnání cen elektřiny a změnit dodavatele.

Lidé se starými občanskými průkazy se nemohou sečíst on-line

Lidé se starými občanskými průkazy se nemohou přihlásit do on-line formuláře pro sčítání lidu, domů a bytů. Sčítání začalo před týdnem, Český statistický úřad (ČSÚ) ale až tento pátek požádal o změnu předpisů ke sčítání umožňující vstup do...

TIP NA VÝLET: Vyjeďte si na kole na Kozákov přes Besedice a Rotštejn

Jarní počasí láká k výletům a po Českém ráji je mnoho nádherných míst, kam můžete vyrazit, třeba na Kozákov. Krásný cyklovýlet můžete spojit s návštěvou Besedických a Klokočských skal.

Ve frýdlantském parku muselo k zemi osmnáct stromů. Ohrožovaly návštěvníky

Celkem 18 stromů nechalo město Frýdlant pokácet v parku pod hřbitovem. Důvodem byl špatný stav dřevin, které tak ohrožovaly návštěvníky.

Unikátní mokřady v Jablonném se rozšíří. Přibude zde dvacet nových tůní

Před deseti lety začaly v Jablonném v Podještědí vznikat unikátní mokřady. Z neudržovaných pozemků plných černých skládek se stalo oblíbené ale také prospěšné místo. Nyní dojde na druhou etapu projektu, díky které se mokřady plochou i počtem tůní...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.