Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Společnost

5 tipů, jak ušetřit nemalé peníze za elektřinu

Platíte stále vyšší zálohy na elektřinu, a přesto musíte po novém roce řešit nedoplatky? Někdy přitom stačí malá změna – instalovat LED žárovky, pořídit úsporné spotřebiče nebo provést online srovnání cen elektřiny a změnit dodavatele.

Lidé se starými občanskými průkazy se nemohou sečíst on-line

Lidé se starými občanskými průkazy se nemohou přihlásit do on-line formuláře pro sčítání lidu, domů a bytů. Sčítání začalo před týdnem, Český statistický úřad (ČSÚ) ale až tento pátek požádal o změnu předpisů ke sčítání umožňující vstup do...

TIP NA VÝLET: Vyjeďte si na kole na Kozákov přes Besedice a Rotštejn

Jarní počasí láká k výletům a po Českém ráji je mnoho nádherných míst, kam můžete vyrazit, třeba na Kozákov. Krásný cyklovýlet můžete spojit s návštěvou Besedických a Klokočských skal.

Ve frýdlantském parku muselo k zemi osmnáct stromů. Ohrožovaly návštěvníky

Celkem 18 stromů nechalo město Frýdlant pokácet v parku pod hřbitovem. Důvodem byl špatný stav dřevin, které tak ohrožovaly návštěvníky.

Unikátní mokřady v Jablonném se rozšíří. Přibude zde dvacet nových tůní

Před deseti lety začaly v Jablonném v Podještědí vznikat unikátní mokřady. Z neudržovaných pozemků plných černých skládek se stalo oblíbené ale také prospěšné místo. Nyní dojde na druhou etapu projektu, díky které se mokřady plochou i počtem tůní...

Dnes je velikonoční pondělí. Koledu omezí protiepidemická nařízení

Dnes je Velikonoční pondělí. V křesťanské tradici sice následuje po neděli zmrtvýchvstání Ježíše Krista, k dnešku se už žádná křesťanská oslava ale neváže. Velikonoční pondělek patří převážně lidovým zvykům, které jsou spjaté s končící zimou a...

Velikonoční pondělí bude větrné. Výstraha platí pro celé území republiky

Velikonoční pondělí nenabídne zrovna typické jarní počasí. Silný vítr budou doprovázet sněhové i dešťové přeháňky. Mohou se objevit i bouřky.

Fosfáty vs. vinný kámen. S jakým kypřicím práškem vykouzlíte nadýchaného velikonočního beránka?

Ani v době pandemie řada z nás nezapomíná na přípravu tradičních velikonočních pochoutek. Ať už se chystáte na beránka, nebo obyčejnou bábovku, nenechte si ujít aktuální test kypřicích prášků. Do laboratoře jich dTest poslal celkem dvacet, z toho...

Nedaleko nádrže v Mníšku zkolaboval muž, zachránit ho pomohli policisté

Chrastavští policisté pomohli zachránit život devětačtyřicetiletého muže, který minulou neděli z neznámých příčin zkolaboval v Mníšku nedaleko vodní nádrže.

Zeleň na libereckých hřbitovech prochází obnovou. Nové stromy jsou v Machníně i Růžodole

V posledních měsících prochází dřeviny na libereckých hřbitovech obnovou. Nestabilní a někdy i nahnilé stromy postupně nahrazuje nová výsadba například na hřbitově v Machníně nebo Růžodole.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.