Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost

Polyfunkční centrum v Turnově je téměř dokončeno, bude zde sídlit Fokus

Zcela nová budova polyfunkčního centra v Turnově je v současné době těsně před dokončením. Po dokončení zde bude působit Fokus Turnov.

Tůně před Hokejkou. U největšího libereckého paneláku se budou rozmnožovat obojživelníci

Na louce před libereckým panelákem zvaným Hokejka došlo v posledních dnech k terénním úpravám. Vznikají tu tůně, které by pak měli využívat k množení obojživelníci. Změny jsou viditelné i v aktuálním zimním počasí. Na jaře pak k tůním přibydou i...

Nechce se vám na běžky do Jizerek? Zkuste Vraťák nebo Vesec

Nekonečné stání ve frontách před parkovištěm, lyžař, kam se podíváte… Ze zimní lyžařské idylky může být lehce noční můra. Když trochu oželíte krásné výhledy z vrcholů Jizerek, můžete vyrazit na běžky i do Liberce nebo Vratislavic.

Krematorium má volné kapacity.  Z Ostravy převezou do Liberce ke zpopelnění desítky zemřelých

Do Liberce převezou v příštích dnech z krematoria v Ostravě bezmála 60 zemřelých ke zpopelnění. Umožňuje to volná kapacita libereckého krematoria, řekl náměstek primátora Liberce Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj).

Bedřichov chystá opatření jako při Jizerské 50, aby zabránil víkendovému kolapsu

Bedřichov v Jizerských horách chystá na víkend pro řízení dopravy v obci a zajištění provozu parkovišť obdobná opatření, jaká platí při závodu běžkařů Jizerská 50. Chce tím zabránit kolapsu dopravy, jaké toto zimní středisko postihlo minulý...

Kvůli sněhu je parkování v Jablonci zdarma

V Jablonci je od čtvrtka kvůli velkému množství sněhu parkování zdarma. Ve městě napadlo v posledních dnech už 60 centimetrů sněhu, komplikuje to dopravu, parkování i MHD. Dokud se nepodaří parkoviště uklidit, nebude na nich město vybírat...

V Hejnicích vyroste jen polovina plánovaných domů. Záměr zhatily výsledky průzkumu

Město Hejnice plánovalo výstavbu přibližně deseti domů v lokalitě Skalní město. Vzhledem k závěrům hydrogeologického průzkumu bude muset plány radikálně zmenšit, a to až o polovinu. Poptávka po novém bydlení v Hejnicích přitom roste.

Místo školy ordinace a byty. Rokytnice chce přestavit nevyužívaný objekt

Nevyužívanou školu chtějí v Rokytnici nad Jizerou přestavět na nájemní byty a ordinace pro lékaře, řekl starosta Petr Matyáš (Starostové pro Liberecký kraj). Dostupné bydlení v oblíbeném krkonošském středisku chybí.

Paternoster mimo provoz. Dělníci v něm přes zákaz převáželi štafle. Teď nesveze nikoho

Své počínání si asi za rámeček nedají dělníci, kteří dnes použili oběžný výtah paternoster na Krajském úřadě pro přepravu štaflí.

Špičkové nanomasky plzeňské firmy WPA dostal darem i Český červený kříž

Nejmodernější nanomasky od plzeňské firmy WPA Nanotechnologies začal využívat pro své potřeby také Český červený kříž. Organizace prostřednictvím svých kurzů teď vysvětluje veřejnosti, jak s těmito ochrannými pomůckami co nejlépe zacházet.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.