Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Léta během pomáhá vojákům, policistům a hasičům. Nyní byl rotmistr Omaník oficiálně oceněn

Rotmistr Jiří Omaník pravidelně pořádá se svým týmem organizátorům běžecké akce na podporu Vojenského fondu solidarity a Nadace policistů a hasičů. Poslední srpnový den za tuto svou činnost převzal minci a certifikát Laudi Memorabilis.

Živí se jako voják a dotáhl to na zástupce velitele čety dekontaminace bojové techniky 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany a není mu jedno, co se děje a bude dít s jeho kolegy z bezpečnostních a záchranných složek. Proto Jiří Omaník už léta pořádá dobročinné běžecké akce, jejichž je rovným dílem dělen mezi Nadaci policistů a hasičů a Vojenský fond solidarity. Poslední takový běh proběhl 22. srpna v Děčíně.

A právě za dlouhodobou spolupráci s tímto fondem dostal ocenění Laudi Memorabilis, které převzal 31. Srpna z rukou náčelníka Generálního štábu, čehož si dle vlastních slov velice váží. „Zásluhu na uskutečnění akce nemám jen já, ale celý tým organizátorů," říká.

Rotmistr Omaník se ale zdaleka nezabývá jen podporou Vojenského fondu solidarity. Například v roce 2017 založil Dobrovolný pátrací tým ČR, z. s., což je jednotka, která pomáhá policistům najít a zachránit pohřešované osoby. Svou aktivitou si vysloužil ocenění od velitele Pozemních sil armády ČR za celoživotní přínos společnosti.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Dohnal

Štítky rotmistr, omaník, armáda, Armáda České republiky, Děčín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léta během pomáhá vojákům, policistům a hasičům. Nyní byl rotmistr Omaník oficiálně oceněn  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.