Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidem v Ruprechticích vadí z poloviny opravené náměstí. Další úpravy jsou v plánu, hájí se radnice

Trochu to připomíná přejezd z jednoho kraje do druhého. Zatímco na jedné straně je silnice nová, přejedete hranici a jedete po tankodromu. Tak je tomu nyní i na náměstí v Ruprechticích, i když tam je důvod trochu jiný. Neprochází tu hranice kraje, ale město získalo peníze jen na zvýšení bezpečnosti dopravy kolem silnice. Půlka náměstí tak zůstala ve špatném stavu.

Na stav náměstí upozornilo Drbnu hned několik čtenářů. „Celé prázdniny se tu opravovaly chodníky. Čekali jsme, že se opraví celé náměstí, k tomu ale nakonec nedošlo,“ řekl redakci čtenář, který bydlí hned u náměstí.

Podle radnice ale oprava celého náměstí ani nebyla v plánu. „Projekt zvýšení bezpečnosti dopravy nám umožnil realizaci „bezpečné úpravy náměstí a přilehlých chodníků“. Bohužel jen přilehlých,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc.

Obnovou tak prošly jen chodníky vedoucí podél silnice, upravené jsou přechody a také zastávka autobusu. Na chodníky u školy se už ale nedostalo. „Schválně se sem přijďte podívat, až zaprší, nedá se tu přes kaluže projít,“ vadí místnímu občanovi. 

Podle Šolce ale město zbytek náměstí opravit plánuje. Jen zatím není jisté kdy. „Další úpravy a opravy jsou samozřejmě v plánu, ale realizovány budou v návaznosti na přidělené množství finančních prostředků rozpočtem města,“ dodal.

Náměstí tak zatím zůstane rozděleno na dvě poloviny.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Ruprechtice, náměstí, radnice, silnice, chodník, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Ruprechticích vadí z poloviny opravené náměstí. Další úpravy jsou v plánu, hájí se radnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.