Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Propadlé řidičáky si nyní měnit nemusíte, ministerstvo prodloužilo jejich platnost

Pokud vám v nejbližších dnech propadne nebo již propadl řidičák, nemusíte se trápit. Ministerstvo dopravy se s Ministerstvem vnitra domluvilo na toleranci neplatných řidičáků během nouzového stavu.

Lidé s propadlým řidičákem mohou nyní bez obav dál jezdit. Pokuta jim aktuálně nehrozí. Ministerstvo navrhuje prodloužení platnosti až do konce března. O tom ale zatím ministerstvo jedná s Evropskou komisí.

Opatření ale platí pouze na území České republiky. Bližší informace týkající se platnosti dokladu najdou zájemci na Portálu občana. O řidičský průkaz je zároveň nutné si zažádat až tři měsíce dopředu na kterékoli ORP.

Standardní výměna trvá maximálně 20 dní a je zdarma. Pokud chce řidič výměnu do 5 pracovních dnů, musí zaplatit 700 korun.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MDČR

Štítky Liberecký, řidičák, MDČR, Ministerstvo vnitra České republiky, Ministerstvo dopravy České republiky, Evropská komise, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propadlé řidičáky si nyní měnit nemusíte, ministerstvo prodloužilo jejich platnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.