Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Advent v České Lípě bude letos bez rozsvícení stromu i koncertů

Advent v České Lípě bude letos kvůli koronavirovým opatřením bez slavnostního rozsvícení vánočního stromu i velkých koncertů. Otazník zatím stále visí nad vánočním jarmarkem. Současná opatření nedovolují na veřejnosti konzumaci alkoholu, a tak není možné prodávat oblíbený punč nebo svařené víno, které k předvánoční atmosféře tradičně patří, řekla mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. Zda přeci jen stánky na náměstí před radnicí vyrostou, tak bude záležet na vývoji situace.

„Advent je pro mnoho z nás nejkrásnějším obdobím v roce. Ačkoli si jej letos nebudeme moci zpestřit živými adventními koncerty, záleží nám na tom, abychom adventní atmosféru do města dostali a vlili lidem do žil trochu optimismu. Chceme tak přidat na vánoční výzdobě, centrem města také budou znít o adventu koledy. Na náměstí T.G.M. umístíme velkoplošnou obrazovku, na které chceme o adventních nedělích vánoční koncerty alespoň promítat," doplnila českolipská starostka Jitka Volfová (ANO).

Náměstí v České Lípě bude letos zdobit dvanáctimetrový smrk ze soukromé zahrady z nedalekého Nového Boru. Radnice počítá s novou výzdobou nejen pro vánoční strom, ale také pro Moskevskou ulici. Vánoční koledy by na náměstí měly znít od pondělí 30. listopadu až do Štědrého dne vždy od 14:00 do 18:00. Ozdobený strom před radnicí nebude ve městě jediný. Další bude stát před Kulturním domem Crystal. Nebude naopak vánoční strom na náměstí Osvobození, místo něj je v plánu v proluce na Jeřábkově náměstí nová světelná instalace.

„Přemýšleli jsme také nad novoročním ohňostrojem, ale ani ten letos nebude. Před kulturním domem Crystal se vždy sešlo velké množství lidí, což není v současné situaci vhodné. Přemýšlíme ale, že bychom na velkoplošné obrazovce na náměstí na Nový rok promítli nějaký program. S ohledem na ochranu zdraví jsme se rozhodli odložit i tradiční lednový ples města. Pokud jej uspořádáme, tak později, v únoru nebo březnu," dodal českolipský radní pro kulturu a cestovní ruch Michal Prokop (TOP 09).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky zábava, správa, koronavirus, Vánoce, Česká Lípa, koncert, vánoční stromek, advent, strom, Jitka Volfová, Štědrý den, ANO 2011, TOP 09, Kulturní dům Crystal, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent v České Lípě bude letos bez rozsvícení stromu i koncertů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.