Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec získal dotaci téměř padesát milionů na výstavbu vodojemu v Ruprechticích. Stavět se má na jaře

Ministerstvo životního prostředí definitivně schválilo dotaci Liberci na projekt výstavby vodojemu na Horské ulici. Město tak získá více než 46 milionů korun. Projekt vyjde na 70 milionů, součástí je vybudování přivaděče z Lidových sadů a vodovodní řady v několika ulicích v Ruprechticích.

Liberec na dotaci musel získat výjimku. „Pravidla dotačního programu město Liberec původně z dotace vyřazovala. Město totiž není provozovatelem vodárenské soustavy a dotaci tedy nemohlo čerpat,“ vysvětlil Drbně primátor města Jaroslav Zámečník.

Výjimku ministerstvo vyřídilo v říjnu, před Vánoci pak potvrdilo, že dotaci městu skutečně vyplatí. Celkem na projekty posílení či výstavby nových zdrojů pitné vody a čištění vody odpadní pošle 700 milionů korun.

Město Liberec takto bude moci postavit jak vodojem, tak vodovodní přivaděč z Lidových sadů a i vodovodní řady pro stávající i budoucí zástavbu v Ruprechticích v oblasti kolem ulic U Slunečních lázní a Elišky Krásnohorské, ale i pro připojení domů v oblasti ulic Kovařovicova, Hostivítova, Divoká, Krakonošova a Trpasličí.

Akce podle Zámečníka vyjde na 70 milionů korun. Město by chtělo s výstavbou začít hned na jaře příštího roku. „Na projekt jsou vydána stavební povolení a připravuje se výběr zhotovitele tak, aby se v případě oficiálního udělení dotace stihlo vše připravit na jaro,“ dodala náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová.

Nový vodojem vyroste nedaleko ruprechtického kamenolomu. „Posílí se tím tlak vody v celé severozápadní části města. Řekněme, že bytostně se to dotýká 1000 obyvatel, ale pomůže to mnohem širšímu území," uvedl už dříve náměstek primátora Jiří Šolc.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ligranit.cz

Štítky Liberec, dotace, stavba, Ruprechtice, projekt, Jaroslav Zámečník, Eliška Krásnohorská, Vánoce, Radka Loučková Kotasová, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec získal dotaci téměř padesát milionů na výstavbu vodojemu v Ruprechticích. Stavět se má na jaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.