Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam s úředníky a strážníky? Město hledá prostory pro zaměstnance z Uranu

Rekonstrukce budovy Uran vedle autobusáku by podle aktuálních informací měla začít ještě letos. Přitom před pár měsíci to vypadalo, že práce nezačnou dřív než příští rok. Město ale musí nejprve najít náhradní zázemí pro úředníky, kteří v Uranu v současné době sídlí.

Město nyní hledá prostory, kam by umístilo odbory a Městskou policii. „Do prostor potřebujeme umístit minimálně 36 kanceláří,“ sdělil tajemník magistrátu Martin Čech. Prostory by se měly nacházet v centru města nedalo hromadné dopravy nebo s možností parkování a zároveň v blízkosti dalších pracovišť magistrátu.

Další informace uvádí Liberec na úřední desce. Po rekonstrukci, která by měla trvat přibližně tři čtvrtě roku, by v přízemí budovy Uranu mělo vzniknout zázemí autobusového terminálu. „Zároveň počítáme s odstraněním starých nevzhledných buněk stávajícího autobusového nádraží,“ komentoval primátor Jaroslav Zámečník.

V rámci druhé etapy by měla začít příprava výstavby parkovacího domu. Ve třetí etapě se pak počítá s vybudováním přestupního terminálu v prostorách hlavního nádraží. „V tomto případě se jedná o investici Libereckého kraje,“ dodal Zámečník s tím, že se na ní bude město podílet.

Uran Liberec
Objekt postavený v roce 1969 město získalo bezplatně od státu v roce 2005. Nyní má v Uranu asi 180 zaměstnanců, vedle městské policie tam je i odbor sociální péče a část agendy dopravy. Kromě rekonstrukce přízemí v roce 2009 neprošel Uran žádnou významnou opravou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Liberecký, Uran, rekonstrukce, Martin Čech, Liberec, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam s úředníky a strážníky? Město hledá prostory pro zaměstnance z Uranu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.